Ford ST Family: STάζουν... αδρεναλίνη

Ford ST Family: STάζουν... αδρεναλίνη

48.407 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα Fiesta, Puma και Focus ST κρατούν ψηλά το λάβαρο την οδηγικής απόλαυσης που μόνο η Ford και το αγωνιστικό «παρακλάδι» της Ford Performance μπορούν να προσφέρουν, αποτελώντας επί της ουσίας τρία διαφορετικής κατηγορίας αλλά και ταυτότητας αυτοκίνητα, με συνολική ισχύ που αγγίζει τους 680 ίππους!

Ποιο από τα τρία θα ήθελες να «σκίσεις» στην αγαπημένη σου διαδρομή;

Μπορούν η Hyundai  με τα «Ν» ή τα «R» της VW να τα βάλουν με τα «ST» της Ford; 

Ενώ όλη η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή κατοχή, δέσμια των ρύπων, η Ford έχει στην γκάμα της 3 «ανυπότακτα» μοντέλα, που σε πρώτο πλάνο τους δεν είναι η κατανάλωση, αλλά η οδηγική απόλαυση. Μοντέλα που ξέρουν να στέλνουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης στα ύψη και κάθε φορά που βρίσκονται στο γκαράζ μας αδημονούμε να τα οδηγήσουμε. Φυσικά και αναφερόμαστε στα μοντέλα που φέρουν το λογότυπο «ST».

Το Fiesta ST των 200 ίππων στα μικρά GTi, το Puma ST, επίσης με 200 άλογα, που ήρθε να αποδείξει πως και τα compact SUV μπορούν να αποκτήσουν fun to drive χαρακτήρα και το κορυφαίο και ισχυρότερο Focus ST, με τα 280 άλογα κάτω από το καπό του, αποτελούν  μια από τις πληρέστερες γκάμες μοντέλων επιδόσεων που θα δούμε σε μία εταιρεία. Βέβαια εκτός των παραπάνω, μην ξεχνάμε πως η Ford προσφέρει στην ελληνική αγορά και τα Mustang GT και Ranger Raptor, μοντέλα που επίσης εστιάζουν στις επιδόσεις και το fun στοιχείο, ενώ μελλοντικά θα δούμε και τη Mach-E GT.
 

Σε φτιάχνουν όπως στρίβουν

Ανέκαθεν η οικογένεια των ST μοντέλων, που μας συστήθηκε με την πρώτη γενιά του Focus, έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει για τον συνδυασμό επιδόσεων και σπορ συμπεριφοράς. Υπεύθυνο γι αυτό είναι το τμήμα Ford Performance, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις καταφέρνει να «δίνει» αυτό το πολύ παραπάνω σε κάθε περίπτωση. Από την εμφάνιση μέσα-έξω, την αυξημένη απόδοση έως και το στήσιμο, τα «ST» μοντέλα έχουν τον τρόπο τους να σε φτιάχνουν. Ωστόσο, το κομμάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η μοναδική συμμετοχικότητά τους στο δρόμο. Μπορεί να είναι «τρένα» σε μια πίστα, αλλά δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό, να παιχνιδίσει μαζί τους όποτε το θελήσει με ασφάλεια και σχετικά εύκολα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto