Περιφ. Αττικής: 4 εκ. ευρώ για επισκευή και επέκταση στηθαίων ασφαλείας

Περιφ. Αττικής: 4 εκ. ευρώ για επισκευή και επέκταση στηθαίων ασφαλείας

1.406 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2022)

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως θα δοθούν 4 εκατομμύρια ευρώ για να επισκευαστούν και να επεκταθούν τα στηθαία ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Επισκευάζονται και επεκτείνονται τα στηθαία ασφαλείας στην Αττική

Αμεσα αναμένεται να υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η σχετική σύμβαση για την έναρξη ευρύτατων έργων αποκατάστασης και επέκτασης των στηθαίων σσφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, αρμοδιότητας της Περιφέρειας , με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παρεμβάσεις σε πάνω από 1000 χλμ. οδικού δικτύου

Με το συγκεκριμένο έργο θα συντηρηθούν τα στηθαία ασφάλειας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή θα γίνουν παρεμβάσεις σε πάνω από 1000 χλμ. αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα προβλέπεται η αντικατάσταση των τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας με καινούργια καθώς και αυτών που παρουσιάζουν απώλεια στήριξης, στρέβλωση, οξείδωση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Τσιμεντένια στηθαία τύπου Νew Jersey στην Αθηνών-Κορίνθου

Παράλληλα  θα τοποθετηθούν τσιμεντένια στηθαία τύπου Νew Jersey στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποφευχθούν τα φαινόμενα κατά τα οποία το υφιστάμενο μεταλλικό στηθαίο αδυνατεί να απορροφήσει  κρούση από μεγάλο όχημα το οποίο πέρνα στο αντίθετο ρεύμα, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.