Νικημένος από τη λευχαιμία και σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην διευθυντής της General Motors, Ross Perot έφυγε από τη ζωή.

Πέθανε στα 89 του χρόνια ο Ross Perot

1.422 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2019)

Νικημένος από τη λευχαιμία και σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην διευθυντής της General Motors, Ross Perot έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας κενό στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα του εξωτερικού ο Ross Perot απεβίωσε, όντας στο σπίτι του στο Ντάλας όπου το τελευταίο διάστημα έδινε άνιση μάχη με τη λευχαιμία. «Ο Ross Perot ήταν πατριώτης και οραματιστής, τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείου του», δήλωσε εκπρόσωπος της GM στα ξένα μέσα.
 

Η πορεία του Perot προς την GM άρχισε όταν πούλησε την εταιρεία του, Electronic Data Systems (EDS), στην General Motors το 1984. Η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί στα 2,55 δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια η εταιρεία λειτούργησε ως θυγατρική της GM στον τομέα ΙΤ. Έτσι αυτόματα άνοιξε μία θέση για τον Perot για να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της GM ως ο μεγαλύτερος μέτοχος και Πρόεδρος της EDS.
 
Η συνεργασία δεν ήταν εύκολη, καθώς εντός των διοικητικών συμβουλίων ο Perot ήρθε σε κόντρα με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού, Roger Smith, αλλά και με άλλα μέλη του Δ.Σ. Ο λόγος ήταν η διαφορετική προσέγγιση που υπήρχε για να τυποποιηθεί ένα ακατάστατο δίκτυο δεδομένων που θα συνέδεε τα κεντρικά γραφεία με τους αντιπροσώπους, τα εργοστάσια και τους προμηθευτές.
 
Η κόντρα αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον Perot που δεν έκανε πίσω και το 1986 εισπράττοντας το ποσό των 375 εκατομμυρίων δολαρίων πούλησε όλα του τα δικαιώματα στη GM και εγκατέλειψε το συμβούλιο.
 
Στη συνέχεια της πορείας του δεν ασχολήθηκε εκ νέου με το χώρο του αυτοκινήτου, ο οποίος φαίνεται πως παρόλο τις δυσκολίες δεν ξέχασε την προσφορά του.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda