2 φωτογραφίες »

Το εργοστάσιο της Kia στην Ζίλινα της Σλοβακίας κατασκευάζει όλες τις εκδοχές του Ceed καθώς επίσης και το Sportage.

Πήρε μπρος το εργοστάσιο της Kia στην Ευρώπη

12.611 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2020)

Η Kia ξεκίνησε την Δευτέρα την λειτουργία του εργοστασίου της στην Ευρώπη, δύο εβδομάδες μετά το lock-down, πηγαίνοντας κόντρα στο αρνητικό κλίμα που έχει σχηματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε παγκόσμια κλίμακα.


Δύο εβδομάδες κράτησε η παύση παραγωγής του εργοστασίου της κορεατικής φίρμας στην Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, η μονάδα παραγωγής της Kia στην Ζίλινα της Σλοβακίας τέθηκε σε μερική λειτουργία, ξεκινώντας σε πρώτη φάση με δύο από τις τρεις βάρδιες του προσωπικού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Automotive News, το οποίο επικαλείται γραπτή ανακοίνωση της Kia Ευρώπης.

Σημειώστε πως, το εργοστάσιο της μάρκας στην Σλοβακία είναι το μοναδικό της μάρκας στην Ευρώπη και εκεί κατασκευάζονται όλες οι εκδοχές του Ceed (XCeed, ProCeed, Ceed, Ceed Sportswagon) καθώς επίσης και το Sportage. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και κατ΄επέκταση την ίδια την Kia, η παραγωγή θα επηρεαστεί από την διαθεσιμότητα των εξαρτημάτων, καθώς επίσης και από τις οδηγίες που ενδέχεται να εκδώσουν οι τοπικές αρχές δημόσιας υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η Kia Ευρώπης λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Αναλυτικότερα, οι υπάλληλοι θερμομετρούνται πριν μπουν στο εργοστάσιο σε δύο σκηνές που έχουν στηθεί έξω από την είσοδο, ενώ και οι συνθήκες εντός της γραμμής παραγωγής έχουν αναδιαμορφωθεί σύμφωνα με τους πρόσφατους κανονισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζουμε πως η Kia είχε αναστείλει την λειτουργία του εργοστασίου της στην Ζίλινα στις 23 Μαρτίου, όπως και οι περισσότερες μάρκες των οποίων τα εργοστάσια εδρεύουν στην Ευρώπη.

SPRING SEAT
citroen