«Πιστόλι» στο Ring η Mercedes-AMG GT 73 e (+vid)

1.574 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2021)

Η υβριδική Mercedes-AMG GT 73 e με τα 812 άλογα κατέβηκε στη πίστα του Nurburgring υπό τη μορφή ενός ελαφρά καμουφλαρισμένου πρωτότυπου και ένα κατασκοπευτικό βίντεο με τις δοκιμές της εντυπωσιάζει.

Η Mercedes-AMG GT 73 e βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών. Ως εκ τούτου είναι σαφές πως οι μηχανικοί της εταιρείας πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμές με έμφαση τις επιδόσεις του μοντέλου. Αυτός ήταν και ο λόγος που τις προηγούμενες ημέρες ένα καμουφλαρισμένο μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στο Ring, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.
 
Ευτυχώς για εμάς και εσάς, μέρος των δοκιμών καταγράφηκε σε ένα βίντεο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε!
 
Αναφορικά με το επερχόμενο μοντέλο, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά το πιθανότερο είναι πως η GT 73 e αναμένεται να είναι εξοπλισμένη με ένα κινητήρα V8 twin-turbo 4,0 λίτρων που θα υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, συνθέτοντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Συγκεντρωτικά η ισχύς θα βρίσκεται στους 812 ίππους και η ροπή θα φτάνει τον τετραψήφιο αριθμό των 1.000 Nm.
 
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολύ πιθανό μέσω της AMG GT 73 e η Mercedes να στοχεύσει και το ρεκόρ της «πράσινης κόλασης» στην κατηγορία των 4θυρων μοντέλων παραγωγής, το οποίο διατηρεί η Jaguar XE Project 8 με χρόνο 7 λεπτά και 18.361 δευτερόλεπτα.
 

Mercedes
moto