Μετά από περίπου 3,5 μήνες όπου και κρατούνταν στις ιαπωνικές φυλακές ο Carlos Ghosn είναι και πάλι ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση ένα τεράστιο ποσό.

Πλήρωσε ακριβά την ελευθερία του ο Ghosn

1.750 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2019)

Μετά από περίπου 3,5 μήνες όπου και κρατούνταν στις ιαπωνικές φυλακές ο Carlos Ghosn είναι και πάλι ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση ένα τεράστιο ποσό.

Όπως αναφέρουν μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης, το ιαπωνικό δικαστήριο όρισε εγγύηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου γιεν (περίπου 7,9 εκατομμύρια ευρώ) την οποία ο πρώην ισχυρός άντρας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, κατέβαλε την Τετάρτη (6/3) και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ghosn από τη στιγμή της σύλληψής του είχε αιτηθεί τον ορισμό εγγύησης δύο φορές, ωστόσο το αίτημα του δεν είχε γίνει αποδεκτό, με την αιτιολογία ότι εάν απελευθερωθεί θα μπορούσε να φύγει από τη χώρα και να αποκρύψει στοιχεία.
 
Λίγο μετά την καταβολή της εγγύησης, ο Ghosn  σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε για μία ακόμα φορά τον εαυτό του, κόντρα σε όλους τους ισχυρισμούς που του καταλογίζουν λέγοντας: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην οικογένεια και τους φίλους μου που με στήριξαν σε όλη αυτή τη φοβερή δοκιμασία. Είμαι αθώος και απολύτως αποφασισμένος να υπερασπιστώ δυναμικά τον εαυτό μου σε μια δίκαιη δίκη ενάντια σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες».
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο Carlos Ghosn κατά την αποφυλάκιση του εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος και φορώντας ιατρική μάσκα αποχώρησε για άγνωστο προορισμό. Τέλος σύμφωνα με τα μέσα, παρόλο την καταβολή της εγγύησης ο Ghosn δεν θα μπορέσει να φύγει από την Ιαπωνία, όπου και θα παραμένει υπό επιτήρηση.

NEO PROACE
skoda