Ποιo μοντέλο δεν μετάνιωσες ποτέ που αγόρασες;

Ποιo μοντέλο δεν μετάνιωσες ποτέ που αγόρασες;

11.086 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2022)

Πόσα χρόνια έχεις το αυτοκίνητό σου; Και τι έχεις να πεις γι αυτό; Το χάρηκες που το προτίμησες, ή σου βγήκε ξινό; Και τελικά, ποιο μοντέλο αγόρασες και δεν το μετάνιωσες ποτέ;

Και ποιό μοντέλο αγόρασες και το μετάνιωσες πικρά;

Αν αλλάζαμε και στην Ελλάδα αυτοκίνητα κάθε δύο χρόνια, ίσως μια λάθος αγορά να μην είχε τόση σημασία. Εξάλλου μέχρι να βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που το αγόραζες, θα έχει περάσει ο χρόνος, και θα παίρνεις άλλο. Αν όμως το κρατήσεις 10 χρόνια, θα είναι 10 χρόνια που θα βρίζεις κάθε μέρα.
 
Οπότε η σωστή επιλογή στην Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κάποια μοντέλα τα αγοράζεις και όσο και αν περάσουν τα χρόνια, δεν έχει κανένα λόγο να τα αλλάξεις. Ή ακόμη περισσότερο, δεν θες να τα αλλάξεις.
 
Σημασία έχει βέβαια και η στιγμή της αγοράς. Ένα αυτοκίνητο του 2005, για παράδειγμα, παρά τα 17 του χρόνια σήμερα, ήταν μέρος της αρχής της σημερινής τεχνολογίας. Με το τούρμπο του, το ESP του, τους αερόσακους του, το λες μέχρι και σύγχρονο.
 
Ένα μοντέλο του 2000 όμως, δεν είναι μόνο τα 5 χρόνια επιπλέον που έχει, αλλά το ότι ανήκει στην προηγούμενη τεχνολογική εποχή. Ούτε τούρμπο, με το ζόρι ABS, και ίσα ίσα έναν αερόσακο στο τιμόνι.
 
Βέβαια και αυτό εξαρτάται από το μοντέλο. Κάποια μοντέλα βγήκαν «σκυλιά». Όχι μόνο δεν σπάνε, δεν χαλάνε, αλλά ήταν τόσο καλά σχεδιασμένα που ακόμη και σήμερα είναι πρακτικά, εργονομικά και δεν θες να τα αλλάξεις.
 
Άλλα πάλι όταν τα αγόρασες έκανες μία δύο υποχωρήσεις γιατί είχαν αυτό το «κάτι» που σου άρεσε. Όμως με τον καιρό αυτό το «κάτι» δεν «κράτησε», και τώρα βλέπεις μόνο τα αρνητικά τους, όλα αυτά που νόμιζες πως δεν θα σε επηρεάσουν. Πιθανώς γιατί δεν περίμενες να το κρατήσεις τόσα χρόνια.
 
Για βάλε να είχες πάρει ένα τρίπορτο Opel Astra, και εντωμεταξύ, τα 10-12 χρόνια που το κράτησες, να έκανες οικογένεια, και να έπρεπε να ζήσεις χωρίς πίσω πόρτες. Το αυτοκίνητο φυσικά δεν φταίει, αλλά αφού αυτό έχεις, τελικά αυτό μετάνιωσες που αγόρασες.
 
Και μετά υπάρχουν και αυτά τα αυτοκίνητα που τελικά σου έβγαλαν την πίστη. Είτε γιατί κάτι από την αρχή δεν πήγε καλά, είτε γιατί ξεκίνησαν να «βγάζουν» μετά την εγγύηση το ένα «φουντούκι» μετά το άλλο, είτε γιατί απλά κάποια στιγμή κάτι χάλασε, και με το κόστος επισκευής, έμεινε για πάντα χαλασμένο. Σκέψου αυτό το «κάτι» να είναι ο πίνακας οργάνων, ή ο εγκέφαλος άνεσης (και όλα τα συστήματά του), ή κάτι ηλεκτρικό, ένα κάθισμα για παράδειγμα.
 
Εσύ ποιο αυτοκίνητο αγόρασες και δεν το μετάνιωσες ποτέ; Και ποιο ίσως να ήταν αυτό που σε έκανε να βρίζεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green