Πού πληρώνεις την βενζίνη «χρυσάφι»;

4.546 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2020)

H τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα είναι υψηλή. Είναι γνωστό. Σε κάποιες περιοχές της χώρας όμως οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται πραγματικά στον ουρανό... Πού συμβαίνει αυτό;

Eίναι ευρέως γνωστό πως η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη εξαιτίας κάμποσων παραγόντων. Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές στην Ελλάδα που πληρώνουν ακόμα και την βενζίνη των 95 οκτανίων «χρυσάφι» ενώ σε έναν συγκεκριμένο νομό, η τιμή των 100 οκτανίων ξεπερνά ακόμη και τα 2 ευρώ/λίτρο!

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έως και την προηγούμενη εβδομάδα, οι υψηλότερες μέσες τιμές λιανικής πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων παρουσιάζονται κατά σειρά στον νομό Κυκλάδων με 1,817 ευρώ/λτ., στο νομό Λέσβου με 1,740 ευρώ/λτ, στον νομό Κεφαλληνίας, στο νομό Ευρυτανίας και στον νομό Σάμου. Αντίθετα, οι φθηνότερες μέσες τιμές παρουσιάζονται, όπως αναμενόταν, στους νομούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Με τιμή άνω των 2 ευρώ/λτ. και συγκεκριμένα με 2,004 ευρώ πληρώνουν κατά μέσο όρο οι πολίτες την 100άρα βενζίνη στις Κυκλάδες, με την Ευρυτανία να ακολουθεί με 1,996 ευρώ/λτ. και τους νομούς της Φωκίδας και της Λέσβου να βρίσκονται οριακά πάνω από το 1,9 ευρώ/λτ..Η πιο φθηνή 100άρα κατά μέσο όρο πωλείται στον νομό Πέλλας με 1,761 ευρώ/λτ. ενώ, «καλές» τιμές προσφέρονται επίσης στους νομούς Κοζάνης, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η Λέσβος έχει κατά μέσο όρο την υψηλότερη τιμή κατά 1,494 ευρώ/λτ. με τα Δωδεκάνησα και το νομό Κεφαλληνίας να ακολουθούν με  τιμές άνω του στο 1,48 ευρώ/λτ.. Στον αντίποδα, το diesel πωλείται σε χαμηλή τιμή στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Αττικής.

Αν θέλετε να μελετήσετε τις τιμές σε όλη την Ελλάδα πατήστε εδώ.

FORD E-TRANSIT
OPEL