«Πρασίνισε» η Λεωφόρος Συγγρού με 300 φοίνικες
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Πρασίνισε» η Λεωφόρος Συγγρού με 300 φοίνικες

1.574 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2022)

Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Λ. Συγγρού με την δενδροφύτευση 300 φοινίκων στην κεντρική νησίδα, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Συνεχίζονται οι ολιστικές παρεμβάσεις

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης των χώρων πρασίνου στο κέντρο των οδικών αξόνων της Αττικής, οι οποίες εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φυτεύτηκε συγκεκριμένο είδος φοίνικα

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η πλήρης αισθητική και περιβαλλοντική μεταμόρφωση της Λ. Συγγρού, με την εντυπωσιακή δενδροφύτευση 300 φοινίκων στην κεντρική νησίδα, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Στα 153.313 ευρώ το κόστος...

Υπενθυμίζεται, ότι ολιστικές επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στην Λ. Ποσειδώνος, στην Λ. Κηφισίας, στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά την προκήρυξη ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού, με αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση Φοινίκων επί της Λ. Συγγρού» και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto