3 φωτογραφίες »

To ανανεωμένο VW Passat στην τρέχουσα γενιά του.

Πράσινο φως για το επόμενο VW Passat

6.424 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2020)

Η Volkswagen αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην κατασκευή της νέας γενιάς Passat και ήδη έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε.


To μέλλον του VW Passat βρισκόταν υπό αμφισβήτηση τους τελευταίους μήνες, με τον ίδιο τον πρόεδρο του VW Group, κ. Herbert Diess να διατηρεί αμφιβολίες για το αν πρέπει το γερμανικό σεντάν να αντικατασταθεί από το συνεχώς ανερχόμενο Arteon και το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό ID Vizzion το 2023.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία έδωσε το πράσινο φως για τον ερχομό του νέας γενιάς Passat με σκοπό να κάνει το εμπορικό του λανσάρισμα το 2023 χρησιμοποιώντας το ίδιο δάπεδο και κινητήρες με τη νέα Skoda Superb. Αυτό ίσως σημαίνει επίσης πως η παραγωγή του μοντέλου θα σταματήσει στο Emden της Γερμανίας μετά από περισσότερα από 36 χρόνια και θα μετακινηθεί σε νέο εργοστάσιο, ιδιοκτησίας της Skoda.

H σχεδίαση της νέας γενιάς, με τον κωδικό B9, έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Volkswagen που υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους πίσω επιβάτες και θα γίνει ακόμη πιο πρακτικό. Ανθρωπος από το περιβάλλον της φίρμας φέρεται να σημείωσε: «Με το Arteon, έχουμε ήδη ένα μοντέλο που ξεχωρίζει στην κατηγορία για την σχεδίασή του. Έτσι, είναι ανοιχτή η πόρτα για το Passat να γίνει ακόμη πιο πρακτικό και να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών του».

Απομένει να δούμε αν η Volkswagen θα συνεχίσει να προσφέρει το Passat σαν ένα τετράθυρο σεντάν ή θα δημιουργήσει μια liftback 5θυρη έκδοση στα πρότυπα της Superb. Αυτό που είναι βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι η wagon έκδοση του μοντέλου θα δίνει το παρών για μια ακόμη φορά ενώ λέγεται πως θα υιοθετήσει μια πιο συντηρητική σχεδίαση σε σχέση με το Arteon και την έκδοση παραγωγής του ID Vizzion.

Το Passat μπήκε για πρώτη φορά στην παραγωγή το 1973 και πρόσφατα έφτασε τα 30 εκατομμύρια σε συνολικές πωλήσεις για να γίνει το δεύτερο πιο επιτυχημένο μοντέλο Volkswagen σε πωλήσεις μετά το Golf.
 

Mercedes
test center