14 φωτογραφίες »

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο VW Polo

39.476 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2021)

Την επίσημη πρεμιέρα του πραγματοποίησε το ανανεωμένο Volkswagen Polo, το οποίο έρχεται με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, περισσότερη τεχνολογία και έχοντας περάσει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή.

Πρεμιέρα έκανε το ανανεωμένο VW Polo, το οποίο έχοντας ανανεωμένο look και περισσότερη τεχνολογία, έλαβε το καθιερωμένο φρεσκάρισμα στο μέσο της καριέρας του για να συνεχίσει ακμαίο το ταξίδι του στις αγορές. Το ανανεωμένο VW Polo θα πωλείται σε τέσσερις νέες εξοπλιστικές εκδόσεις οι οποίες κατά σειρά είναι οι Polo, Life, Style και R-Line, που αναμένεται να λανσαριστούν εντός της άνοιξης, ενώ από το καλοκαίρι θα υπάρχει και το GTI που θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση.
 
Στον πρόβολο το Polo λαμβάνει πλέον ανασχεδιασμένους LED προβολείς που υπάγονται στον στάνταρ εξοπλισμό (IQ.LIGHT LED matrix προαιρετικά), οι οποίοι υπογραμμίζονται από μία φωτιζόμενη LED μπάρα που τρέχει από τη μία άκρη της μάσκας στην άλλη. Ταυτόχρονα οι προβολείς συνοδεύονται από λεπτά μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας. Από κει και πέρα, νέο σχεδιασμό έχει και προφυλακτήρας που φιλοξενεί ένα μεγάλο αεραγωγό για τονίζει περισσότερο το δυναμισμό του μοντέλου, ενώ η εμφάνισή του διαφοροποιείται στην έκδοση R-Line. Επιπλέον στις εκδόσεις R-Line και Style, ενσωματώνει ως στάνταρ τα LED φώτα ομίχλης.
 
Μέρος του βασικού εξοπλισμού είναι τα LED φωτιστικά σώματα και στο πίσω μέρος, τα οποία κερδίζοντας ένα επιπλέον κομμάτι τοποθετημένο πάνω στο πορτ-μπαγκάζ έχουν επεκταθεί προς το κέντρο αποκτώντας μεγαλύτερη υπόσταση. Ταυτόχρονα η τρισδιάστατη σχεδίαση προσφέρει μία πιο ξεχωριστή εμφάνιση. Στην περίπτωση του Polo R-Line, όπως στο μπροστά μέρος έτσι και στο πίσω, διαθέτει μοναδική εμφάνιση όντας εξοπλισμένο με ένα μαύρο γυαλιστερό διαχύτη που φιλοξενεί τις χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης, ξεχωρίζοντας από τις εκδόσεις Polo, Life και Style. Τέσσερα νέα χρώματα είναι διαθέσιμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα οκτώ, ενώ οι ζάντες κυμαίνονται από 14 έως 16 ίντσες ανάλογα την έκδοση. Διαθέσιμες είναι και 17άρες ζάντες.
 
Στο εσωτερικό, το Digital Cockpit είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού ψηφιοποιώντας έτσι ακόμα περισσότερο την καμπίνα του Polo. Βασικό ρόλο σε αυτό παίζει ο στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών (10,25 ιντσών στην έκδοση Style) που συνδυάζεται με τέσσερα διαφορετικά συστήματα ψυχαγωγίας Composition Media, Ready2Discover, Discover Media και Discover Pro και τρεις διαφορετικές οθόνες αφής 6,5 ιντσών, 8 ιντσών και για πρώτη φορά 9,2 ιντσών. Από κει και πέρα μέσω των αναβαθμισμένων τεχνολογιών οι χρήστες μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων και να τις αποθηκεύσουν στο Cloud μέσω του Volkswagen ID για χρήση σε άλλα οχήματα της μάρκας.
 
Φυσικά πολλά είναι τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, όπως το προαιρετικό IQ.DRIVE Travel Assist που είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά. Το εν λόγω σύστημα συνδυάζει λειτουργίες από άλλα συστήματα όπως τα Adaptive Cruise Control και Lane Assist για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υποβοήθησης που επιτρέπει εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα.
 
Το ανανεωμένο Polo θα προσφέρεται με τέσσερις επιλογές κινητήρων κατά το λανσάρισμα, χωρίς μέσα σε αυτούς να περιλαμβάνεται κάποια ντίζελ επιλογή. Στη βάση ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός MPI κινητήρας θα προσφέρει 80 ίππους και 93 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Έπειτα ακολουθεί ο επίσης 1,0 λίτρου αλλά τούρμπο TSI κινητήρας απόδοσης 95 και 110 ίππων. Το εν λόγω μοτέρ στην πρώτη έκδοση θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, έχοντας ως εναλλακτική επιλογή αυτή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG), το οποίο είναι η μοναδική επιλογή για την ισχυρότερη έκδοση των 110 ίππων. Τέλος παρούσα θα είναι και μία TGI έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με 90 ίππους και 160 Nm ροπής.

Το νέο Volkswagen Polo θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN