Πρεμιέρα για το υβριδικό Nissan Juke Hybrid
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το υβριδικό Nissan Juke Hybrid

12.126 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2022)

Μία νέα υβριδική έκδοση προσθέτει στη γκάμα του το Nissan Juke, μέσω του νέου Juke Hybrid το οποίο παρουσίασε η ιαπωνική μάρκα και σε λίγο διάστημα αναμένεται να βρίσκεται στις αγορές της Ευρώπης.

Η «πράσινη» έκδοση του Juke

Στοχεύοντας στις δυναμικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, η Nissan παρουσίασε επίσημα το Juke Hybrid, τη νέα υβριδική έκδοση για τη δεύτερη γενιά του μικρού SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αποτελεσματικό κινητήριο σύνολο

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 94 ίππων και 148 Nm ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 49 ίππων και 205 Nm, έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, μια υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh και ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών λειτουργιών που στέλνει ισχύ στον μπροστινό άξονα. Η Nissan δεν γνωστοποίησε επίσημα την συνδυαστική ισχύ του μοντέλου, ωστόσο υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό. Συγκεκριμένα η εταιρεία υπογραμμίζει πως η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 5,2 λτρ./100 χλμ., την ώρα που οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 118 γρμ./χλμ. σε μεικτό κύκλο. 

Οδήγηση σαν ηλεκτρικό

Η μπαταρία 1,2 kWh σε συνδυασμό με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης αλλά και τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας e-Pedal, επιτρέπει στο Juke Hybrid να λειτουργεί και σαν ηλεκτρικό. Το Juke Hybrid ξεκινάει 100% σε ηλεκτρική λειτουργία, αλλά παράλληλα μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 55 χλμ./ώρα σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
NISSAN