Πρεμιέρα στις 31/1 για το αεροδυναμικό Skoda Enyaq Coupe iV

Πρεμιέρα στις 31/1 για το αεροδυναμικό Skoda Enyaq Coupe iV

1.757 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2021)

Στις 31 Ιανουαρίου του 2022 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου Skoda Enyaq Coupe iV, το οποίο θα έρθει με χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή για να αποτελέσει μία ακόμα επιλογή στα κουπέ SUV.

Ντεμπούτο στις 31 Ιανουαρίου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Είναι γνωστό πως η Skoda εδώ και αρκετό καιρό εξελίσσει το νέο Enyaq Coupe iV το οποίο όπως μαρτυρά το όνομά του θα αποτελέσει την κουπέ έκδοση του Enyaq iV, ωστόσο σήμερα η τσεχική μάρκα αποκάλυψε και την ημερομηνία που θα λάβει χώρα η επίσημη παρουσίαση και θα είναι στις 31 Ιανουαρίου του 2022.
 

Τέρμα αεροδυναμικό και κομψό

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV θα αποτελέσει τον αντίπαλο των Volkswagen ID.5 και Audi Q4 Sportback e-tron, ωστόσο έχει έναν σημαντικό άσσο στο «μανίκι» του χάρη στον εντυπωσιακά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,234 Cd. Μάλιστα πέραν του αντίκτυπου που θα έχει αυτό το στοιχείο στις επιδόσεις του, η Skoda υπογραμμίζει πως θα είναι το πιο κομψό αυτοκίνητο στην κατηγορία του.
 

Γνωστή πλατφόρμα και μεγάλη αυτονομία

Από κει και πέρα άλλες πληροφορίες δεν αναφέρονται, ωστόσο από το παρελθόν γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν το νέο τσεχικό ηλεκτρικό. Το Skoda Enyaq Coupe iV θα βασίζεται στην ΜΕΒ πλατφόρμα του Ομίλου VW. Θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 62 ή 82 κιλοβατώρων, ενώ θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις ισχύος 180, 204 και 265 ίππων. Η ισχύς θα κατευθύνεται στους πίσω τροχούς, θα υπάρχουν ωστόσο και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από τα ονόματα Enyaq Coupe iV 60, iV 80, iV 80x. Η Skoda λέει ότι το Enyaq Coupe iV θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 535 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP.
 

13άρα οθόνη αφής

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ μια οθόνη 5,3 ιντσών λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Υπάρχει επίσης και ένα προαιρετικό head-up display.
 

Μεγάλο πορτμπαγκάζ

Εξωτερικά το επερχόμενο ηλεκτρικό coupe SUV της Skoda θα φοράει ζάντες 19 έως 21 ιντσών, ενώ το παρών θα δίνουν τα LED φωτιστικά σώματα. Αναφορικά με τις διαστάσεις του, αυτές εκτίνονται σε μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ, ενώ το πλάτος (1.879 χλστ) και το μεταξόνιο (2.765 χλστ) διατηρούν ίδιες τιμές με το υπάρχον Enyaq iV. Σε ότι αφορά το χώρο αποσκευών αυτός ορίζεται στα 570 λίτρα, όντας σχεδόν πανομοιότυπος με τα 585 λίτρα του SUV, Enyaq iV. 

Λίγο έμεινε για την έλευση του νέου ηλεκτρικού Skoda Enyaq Coupe iV!
-Τέρμα αεροδυναμικό με συντελεστή 0,234 Cd.
-Γνωστή πλατφόρμα και μεγάλη αυτονομία.
-13άρα οθόνη αφής στο εσωτερικό.
-Μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Θα βάλει δύσκολα το τσεχικό ηλεκτρικό στα VW ID.5 και Audi Q4 Sportback e-tron;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center