• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δοκιμάζουμε το 5λιτρο American Muscle car, Mustang GT των 421 ίππων. Μπόνους η guest συμμετοχή της Mustang του 1965. Παλιά ή καινούργια τελικά; Ποια προτιμάτε;

Η 5λιτρη Mustang «υπογράφει» με χαρακτηριστική ευκολία και συχνότητα στην άσφαλτο.

Παρόν και παρελθόν συναντήθηκαν δημιουργώντας ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Οι ζάντες 19 ιντσών σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία στο σύστημα μετάδοσης και διεύθυνσης άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την οδική συμπεριφορά της ευρωπαϊκής Mustang GT.

Το GT λογότυπο στο πίσω μέρος... βγάζει μάτι.

Ακόμα και μετά από 52 ολόκληρα χρόνια το λογότυπο της Mustang Fastback προκαλεί δέος.

Premium Δοκιμή: 5λιτρο «κτήνος» με 421 PS

12.723 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2017
 

H GT έκδοση της νέας Mustang είναι ο άξιος διάδοχος ενός θρυλικού αυτοκινήτου και συστήνει με τον καλύτερο τρόπο σε εμάς τους Eυρωπαίους, τον όρο muscle car.

Οι Μustang είναι οι διασημότερες 4τροχες κατασκευές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (παρέα με τις Vettes) που εδώ και 52 χρόνια συμβολίζουν τη δύναμη και τον έντονο χαρακτήρα σε ένα φαινομενικά… άψυχο αντικείμενο. H Mustang είναι το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία των αμερικανικών «pony-cars», δηλαδή των κουπέ αυτοκινήτων, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους το μακρύ καπό και το κοντό πίσω μέρος, που επειδή βασίζονταν σε ήδη υπάρχοντα «ταπεινά» μοντέλα, ήταν και προσιτά. Στη νέα γενιά της Mustang ως pony car λογίζεται η μικρή έκδοση με τον 2,3 λίτρων EcoBoost κινητήρα, με την 5λιτρη έκδοση της δοκιμής να αποτελεί ένα γνήσιο muscle car παλαιάς κοπής αλλά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα θελκτική με αυτό ήδη να αποτυπώνεται σε επίπεδο πωλήσεων όπου διατίθεται. 

Όχι κουπέ…Fastback 
Η νέα γενιά της Ford Mustang συνδέει με εντυπωσιακό τρόπο της mucho αναλογίες και την ρετρό εικόνα ενός γνήσιου muscle car, με σύγχρονα στοιχεία. Το εμπρός μέρος που είναι και το πιο χαρακτηριστικό σε μια Mustang, αποτελεί μια λογική συνέχεια της πρώτης γενιάς του αυτοκινήτου παραμένοντας ογκώδες και πολύ δυναμικό. Τα power domes στο καπό, η μεγάλη μάσκα με το καλπάζον άλογο σε περίοπτη θέση, τα επιθετικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα και ο αντίστοιχος προφυλακτήρας, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους. Το Fastback που λένε οι Αμερικανοί, είναι ένα αυθεντικό κουπέ για όλους εμάς. Ο τρόπος που η οροφή συνδέεται με τα «καπούλια» της ουράς και το όμορφο τελείωμά της στο χώρο αποσκευών συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αισθητικής, με την Mustang και σε εκείνο το σημείο να διαθέτει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα μέσω των ιδιαίτερων φωτιστικών και της μυώδους διαμόρφωσης γενικότερα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια