• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρόν και παρελθόν συναντήθηκαν δημιουργώντας ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ο 5λιτρος κινητήρας της Mustang και η αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τον απαράμιλλο GT χαρακτήρα της, είναι όμως και εξαιρετικά γρήγορη.

Η 5λιτρη Mustang «υπογράφει» με χαρακτηριστική ευκολία και συχνότητα στην άσφαλτο.

Κινητήρας: Λίγα τα 421 άλογα από 5 λίτρα; Μπα…

13.660 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2017

Ο κινητήρας της Mustang GT είναι ατμοσφαιρικός 8κύλινδρος (σε διάταξη V) με χωρητικότητα 4.951 κ.εκ. και ανήκει στην οικογένεια κινητήρων Ti-VCT της Ford. Η απόδοσή του δεν εντυπωσιάζει αναλογικά με τον κυβισμό του (85 ίπποι/λίτρο) ωστόσο στο σύνολο οι 421 ίπποι του εκτός από την δεδομένη δύναμή τους, εξυπηρετούν με τον τρόπο τους την φιλοσοφία του μοντέλου. Ο βρυχηθμός του μοτέρ το συγκλονιστικό του τράβηγμα από χαμηλά και η ραφιναρισμένη του λειτουργία σε όλο το μεγάλο διαθέσιμο φάσμα περιστροφής του. Αν και η φύση της κατασκευής είναι ο GT χαρακτήρας και με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει παραπάνω από 1.700 κιλά, οι μετρήσεις έρχονται να «εκθέσουν» την αίσθηση που λαμβάνεις αφού υπό πίεση δείχνει να κατατροπώνει και πιο αυθεντικές σπορ κατασκευές μεγαλύτερης απόδοσης. Σε τέτοιες συνθήκες βέβαια αυξάνονται και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο φλερτάροντας με τα 20+ λτ./100 χλμ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια