Εσωτερικό - Χώροι: Τι κρατάμε από τα δύο μοντέλα;

28.050 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Η ποιοτική καμπίνα της Alfa Romeo Tonale «παντρεύει» το μοντέρνο στιλ με την ρετρό αισθητική, έχοντας ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις (π.χ. ο περιστροφικός διακόπτης του σ
4 Φωτογραφίες »

Η ποιοτική καμπίνα της Alfa Romeo Tonale «παντρεύει» το μοντέρνο στιλ με την ρετρό αισθητική, έχοντας ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις (π.χ. ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος παραμετροποίησης Alfa D.N.A. και η ιταλική σημαία μπροστά από τον λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου).

Καμπίνα με σαφές premium αποτύπωμα, σε σύγχρονο digital περιβάλλον


Η premium κατασκευή της BMW X1 αποκτά επενδύσεις από περφορέ Sensatec αλλά και ατμοσφαιρικό (ambient) φωτισμό από την εξοπλιστική έκδοση X-Line και πάνω.
4 Φωτογραφίες »

Η premium κατασκευή της BMW X1 αποκτά επενδύσεις από περφορέ Sensatec αλλά και ατμοσφαιρικό (ambient) φωτισμό από την εξοπλιστική έκδοση X-Line και πάνω.

Ανοίγοντας την πόρτα των δύο μοντέλων μπορεί η εικόνα να είναι διαφορετική οπτικά, όμως η υψηλή ποιότητα κατασκευής συνδέει τα δύο μοντέλα. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν επιλεγεί κορυφαία υλικά, άριστου φινιρίσματος και συναρμογής, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Μισό κλικ προβάδισμα θα δώσουμε στην BMW X1, που καταφέρνει σε κάθε σημείο της καμπίνας να αποπνέει μία ξεχωριστή αίσθηση πολυτέλειας. Στην έκδοση X-Line υπάρχουν επενδύσεις εσωτερικού από περφορέ Sensatec και ταμπλό Luxury (με επένδυση Sensatec). Κατά τα άλλα, στο γερμανικό C-SUV βλέπουμε το BMW Curved Display, την λεπτή κυρτή οθόνη των 10,7 ιντσών που έρχεται σε συνέχεια με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών.
 
Στον αντίποδα, η Alfa Romeo Tonale συνδυάζει την οδηγοκεντρική λογική, μαζί με το ρετρομοντέρνο design και στιλ. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές στο αγωνιστικό υπόβαθρο της φίρμας, όπως το τριάκτινο τιμόνι με το κουμπί της μίζας σε αυτό, αλλά και πιο σύγχρονες προσθήκες όπως ο στάνταρ ατμοσφαιρικός φωτισμός LED. Ξεκάθαρος, τέλος, είναι και ο ψηφιακός προσανατολισμός του μοντέλου, με μία κορυφαίας ευκρίνειας οθόνη των 10,25 ιντσών και έναν ευανάγνωστο digital πίνακα με 12,3 ιντσών πίσω από τον τιμόνι.

Χώροι: Ισοπαλία στο πορτ-μπαγκάζ (500 λτ.), με την X1 να έχει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους

Τονίσαμε στην αρχή του άρθρου μας πως Χ1 και Tonale έχουν ίδιο (μεγάλο) πορτ-μπαγκάζ 500 λίτρων, επαρκές για να βάλεις χωρίς δυσκολίες 6 κανονικές βαλίτσες (και τα δύο έχουν ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα). Από εκεί και πέρα, οι μεγαλύτερες διαστάσεις και ειδικά οι 5,6 επιπλέον πόντοι στο μεταξόνιο της X1 εξασφαλίζουν ένα προβάδισμα ευρυχωρίας, όπως πιστοποιούν οι μετρήσεις μας. Πιο συγκεκριμένα, η BMW έχει μπόλικο χώρο για τα πόδια, σχεδόν στα 18 εκ., καθώς και αρκετό «αέρα» για το κεφάλι (7,5 εκ. μέχρι την οροφή). Πολύ φαρδιά και η πίσω καμπίνα, με τα 141 εκ. πλάτους να φιλοξενούν με πολλή άνεση 3 ενήλικους επιβάτες.
 

Σελίδα 1Premium οικογενειακό SUV, στα ίδια χρήματα: Alfa Romeo Tonale ή BMW X1;
Σελίδα 2Σχεδίαση: «Αιχμηρή» & μουράτη η Tonale, περισσότερο SUVάτη & στιβαρή η X1
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Τι κρατάμε από τα δύο μοντέλα;
Σελίδα 4Κινητήρας: Κατανάλωση που γυροφέρνει στα 6 λτ. αλλά 180 χλμ. μεγαλύτερη αυτονομία για την Tonale
Σελίδα 5Η γνώμη μας, μετρήσεις, τιμές & τεχνικά χαρακτηριστικά
ford
OPEL