Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Προ των πυλών τα ηλεκτρικά της Kalashnikov
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Προ των πυλών τα ηλεκτρικά της Kalashnikov

2.991 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2021)

Η Kalashnikov, η εταιρεία που κατασκευάζει τα πασίγνωστα όπλα AK-47, βρίσκεται κοντά στην παρουσίαση των δικών της αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

H ρωσική εταιρεία Kalashnikov που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή των ομώνυμων τουφεκιών, αλλά κατασκευάζει επίσης πολλά ακόμη είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, κάνει τις πρώτες τις προσπάθειες και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας έκανε πρεμιέρα το 2018 και ήταν ένα τετράθυρο ηλεκτρικό concept με όνομα Electric CV-1, με το πρωτότυπο Izh UV-4 να ακολουθεί λίγο αργότερα το 2019.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με δύο ψηφιακές οθόνες και μόλις 3,4μ μήκος

Τώρα, ήρθαν στη δημοσιότητα νέες εικόνες για το UV-4, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα πως το αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει καθόλου, αφού διατηρεί το ίδιο σχήμα, έχοντας μήκος 3,4 μέτρα, 1,5 μέτρο πλάτος και 1,7 μέτρα σε ύψος. Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου δεν θα είναι πλούσιος σε καμιά περίπτωση ωστόσο λέγεται πως θα διαθέτει air-condition, θέρμανση, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη για το σύστημα infotainment και προσαρμοζόμενη ανάρτηση.

68 άλογα ιπποδύναμη και 150 χλμ αυτονομία

Παλιές αναφορές έκαναν λόγο πως η ισχύς του UV-4 θα είναι 68 άλογα και πως η μέγιστη τελική ταχύτητα του οχήματος θα φτάνει μέχρι και τα 80χλμ./ώρα, χάρη στο μόλις 650 κιλών βάρος του. Η αυτονομία του υπολογίζεται περίπου σε 150 χιλιόμετρα.

Τρίτροχο χωρίς πόρτες το δεύτερο μοντέλο που ετοιμάζει 

Η Kalashnikov έχει αναπτύξει και δεύτερο μοντέλο, παρόμοιο με το UV-4 αλλά με μικρότερο μήκος και μεταξόνιο και με έναν λιγότερο τροχό. Ο πρόβολος φαίνεται πως είναι ίδιος με αυτόν του UV-4, ωστόσο το σχήμα του οχήματος είναι πιο στρογγυλό, ενώ επίσης, βλέπουμε πως δεν υπάρχουν πόρτες. Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος για μόνο δύο επιβάτες και για λίγα μόνο προσωπικά αντικείμενα.

Σύντομα η αποκάλυψή τους

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει το λανσάρισμα των ηλεκτρικών μοντέλων, ωστόσο, με τα πρωτότυπα να είναι έτοιμα εδώ και αρκετά χρόνια, η επίσημη παρουσίασή τους ίσως βρίσκεται προ των πυλών.

Ναι, είναι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει τα τουφέκια AK-47!
- Με δύο ψηφιακές οθόνες και μόλις 3,4μ μήκος
- 68 άλογα ιπποδύναμη και 150 χλμ αυτονομία
- Τρίτροχο χωρίς πόρτες το δεύτερο μοντέλο που ετοιμάζει 
- Σύντομα η αποκάλυψή τους
Πώς στο καλό πέρασαν από την παραγωγή όπλων στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Λέτε να είναι τα ηλεκτρικά της όσο αξιόπιστα είναι και τα τουφέκια AK-47 και να κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: