2 φωτογραφίες »

Η πρώτη teaser εικόνα που αποκάλυψε η μάρκα.

Προ των πυλών το νέο Hyundai Kona N των 280 ίππων

1.778 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

To Kona θα γίνει το πρώτο crossover της Hyundai που θα λάβει Ν έκδοση επιδόσεων και το ντεμπούτο του δεν θα αργήσει. Μάθετε πότε κάνει πρεμιέρα.


Στις 27 Απριλίου θα γίνει το διαδικτυακό ντεμπούτο του ολοκαίνουριου Kona N, όπως αποκάλυψε σε ανακοίνωσή της η Hyundai. Το μοντέλο θα είναι το πρώτο crossover της μάρκας που θα λάβει N έκδοση και θα τοποθετηθεί δίπλα στα i20 N, i30 N και Veloster N.

Την ανακοίνωση της φίρμας συνόδευσαν δύο φωτογραφίες, με την πρώτη να δείχνει το μοντέλο υπό γωνία για να πέσει η προσοχή μας στα Pirelli P Zero ελαστικά και τις πολυάκτινες ζάντες με τα Ν καπάκια και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ η δεύτερη απεικονίζει τον επιλογέα του κιβωτίου που έχει πάνω του το έμβλημα Ν και μπλε ραφές.

Σε ενημέρωσή της η κορεατική μάρκα, στις αρχές του Απριλίου αποκάλυψε ότι το μηχανικό σύνολο που θα εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση του Kona αφορά τον γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζεται με οκτατάχυτο DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο συνδυασμός αυτός θα προσφέρει στο Kona N 280 άλογα.

Από κει και πέρα το ισχυρό SUV χάρη στο 8τάχυτο κιβώτιο θα επωφεληθεί από αρκετά συστήματα που ωφελούν τη δυναμική οδήγηση όπως τα N Power Shift, N Grin Shift and N Track Sense Shift, ενώ παρόντα θα είναι πέντε διαφορετικά προφίλ οδήγησης και συγκεκριμένα τα Normal, Eco, Sport, N και Custom.
 
Εξωτερικά θυμίζουμε πως το Kona N έχει κερδίσει μία νέα πιο σπορ γρίλια, μεγάλες εισόδους αέρα και τη χαρακτηριστική κόκκινη διακοσμητική γραμμή που ξεκινάει από μπρος και φτάνει μέχρι πίσω. Στην «ουρά» δεσπόζει μία αεροτομή στο τέλος της οροφής που φιλοξενεί ένα τριγωνικό τρίτο φως φρένων, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι δύο μεγάλες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.
 

Hyundai
vw