Πρόεδρος ΕΕ: «Γεμίσαμε φθηνά κινέζικα αυτοκίνητα»

Πρόεδρος ΕΕ: «Γεμίσαμε φθηνά κινέζικα αυτοκίνητα»

3.658 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2023)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινάει έρευνα κατά των φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκίνητων που κατακλύζουν την «Γηραιά Ήπειρο». «Πήξαμε στα φθηνά κινεζικά αυτοκίνητα», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ξεκινά έρευνα για τα κινέζικα ηλεκτρικά η ΕΕ

Από τη στιγμή που η Ευρώπη πήρε πορεία προς την ηλεκτροκίνηση, ολοένα και περισσότερες κινέζικες μάρκες αυτοκινήτων εισέρχονται στις ευρωπαϊκές αγορές, προσφέροντας τα δικά τους προϊόντα. Ως φυσικό επακόλουθο είναι η αύξηση του ανταγωνισμού για τους ευρωπαίους κατασκευαστές, που σε πολλές περιπτώσεις βλέπουν τα κινέζικα ηλεκτρικά να έχουν χαμηλότερες τιμές από τα δικά τους αντίστοιχα μοντέλα.
 
Θορυβημένη από αυτή την κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά έρευνα για τις κινεζικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς ανησυχεί για την ικανότητα της βιομηχανίας της να ανταγωνιστεί την εξ ανατολής... απειλή. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας η παγκόσμια αγορά είναι πλημμυρισμένη από φθηνά κινεζικά αυτοκίνητα.
 
«Η τιμή τους διατηρείται τεχνητά χαμηλά από τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις. Αυτό στρεβλώνει την αγορά μας. Και καθώς δεν δεχόμαστε αυτή τη στρέβλωση εκ των έσω στην αγορά μας, δεν την δεχόμαστε και από έξω»», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ετήσια ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η φον ντερ Λάιεν.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
test center