2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Skoda και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.

«Πρόγευση» της νέας Skoda Fabia

5.023 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2021)

Η Skoda βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της νέας Fabia, ωστόσο μέχρι να δούμε και επίσημα την καινούργια γενιά του μοντέλου, ανεξάρτητα σχέδια έρχονται για να μας δώσουν την πρώτη «γεύση» από την εξωτερική εμφάνισή του.


Η ολοκαίνουργια Skoda Fabia πριν από λίγο καιρό είχε εντοπιστεί στο δρόμο κατά τη διάρκεια δοκιμών, χωρίς μάλιστα να έχει αρκετό καμουφλάζ πάνω της με αποτέλεσμα να μην αφήσει πολλά στοιχεία στη φαντασία των σχεδιαστών. Ωστόσο αυτοί της ιστοσελίδας Kolesa θέλησαν να δημιουργήσουν ένα πιο λεπτομερές σετ σχεδίων προκειμένου να αποτυπώσουν καθαρότερα την εξωτερική εμφάνιση του νέου μοντέλου.
 
Όπως φαίνεται η 4η γενιά της Fabia δανείζεται πολλά στοιχεία από τα Scala και Octavia. Στο μπροστινό μέρος, βλέπουμε τη νέα σχεδίαση της μάσκας να είναι συνδεδεμένη με ένα νέο σετ προβολέων. Το πίσω μέρος, εν τω μεταξύ, παρουσιάζει τα LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ, τη στιγμή που ένα τρίτο φως φρένου είναι ενσωματωμένο στην αεροτομή, που αυξάνει το σπορ στοιχείο.
 
Όπως έχουμε προαναφέρει, το εσωτερικό θα κινηθεί στα νεότερα σχεδιαστικά πρότυπα που είδαμε στην νέα Octavia. Έτσι αναμένεται να μεγαλώσει ο τεχνολογικός εξοπλισμός, ο οποίος φυσικά θα είναι ακόμα πιο πλούσιος ανάλογα και με την έκδοση. Μεταξύ των νέων στοιχείων, το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας MIB 3.0 της Skoda που συναντήσαμε αρχικά στο Kamiq θα μεταφερθεί και στη Fabia.
 
Σχετικά με το κομμάτι των κινητήρων έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία πως βασική επιλογή θα συνεχίσει να αποτελεί ο 1,0 λίτρου TSI, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μία έκδοση της Fabia με τον TSI 1,5 λίτρων κινητήρα εξοπλισμένο με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Μία ήπια υβριδική έκδοση θα μπορούσε επίσης να είναι διαθέσιμη, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει μοντέλο RS ή εξοπλισμένο με TDI πετρελαιοκινητήρα.
 
Τέλος να θυμίζουμε πως η νέα γενιά της Skoda Fabia θα διαθέτει και station wagon (Combi) έκδοση.

ford
Audi