Πρόστιμο έως 3.000 ευρώ για τσιγάρο στο αυτοκίνητο

10.669 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2019)

Το ποσό φτάνει στα ύψη σε περίπτωση που επιβαίνει παιδί κάτω των 12 ετών. Εξετάζεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης ενώ τα πρόστιμα αφορούν και τους συνοδηγούς!

Πολύ τσουχτερά πρόστιμα τόσο στους οδηγούς όσο και στους συνεπιβάτες προβλέπει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για να μπει τέλος στο κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που υπάρχει παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος σε ένα αυτοκίνητο ενώ επιβαίνει ανήλικος κάτω από 12 ετών, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβάτη που καπνίζει ανεξάρτητα εάν είναι οδηγός ή όχι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα να αποφασιστεί και η αφαίρεση της άδειας του οδηγού ακόμα και αν δεν ήταν αυτός που κάπνιζε στο όχημα αλλά κάποιος συνεπιβάτης.

Διπλάσιο στα 3.000 ευρώ είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί κάτω των 12 ετών, ενώ αν δεν υπάρχει, η παράβαση προβλέπει πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα.

Από την εγκύκλιο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ούε τα οποιαδήποτε άλλου είδους προιόντα καπνίσματος. Το πλήρες νομικό πλαίσιο γύρω από τον αντικαπνιστικό νόμο στο αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμη υπό διαβούλευση.
 

Hyundai
4green