5 φωτογραφίες »

To πίσω μέρος αφήνει μεγάλες υποσχέσεις.

Οι πρώτες εικόνες του ελληνικού hypercar των 3.000 ίππων

11.377 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

Το κουβάρι της παρουσίασης του υπερ-αυτοκινήτου του Σπύρου Πανόπουλου αρχίζει να ξετυλίγεται. Διαβάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν για το «Chaos» των 3.000 ίππων!

H Spyros Panopoulos Automotive βάζει τις τελευταίες πινελιές στο πρώτο ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο πριν την επίσημη παρουσίαση του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να πάρουμε από τώρα μια μικρή γεύση για το πώς θα μοιάζει το διθέσιο «Chaos», όπως έχει βαπτιστεί, μέσα από τις νέες εικόνες που ήρθαν στο φως μέσα από τον λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook.

Σε αυτές βλέπουμε κυρίως την σχεδίαση που θα υιοθετήσει στο μοντέλο στο πίσω μέρος αλλά, αν είναι κάτι που τραβά το μάτι, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τις τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

H ελληνική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η ισχύς θα πηγάζει από έναν V10 κινητήρα 3.988 κ.εκ. με δύο υπερτροφοδότες, μπλοκ από αλουμίνιο και κυλινδροκεφαλές, εκκεντροφόρους, 40 βαλβίδες και στρόφαλο από τιτάνιο με την μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς να την αναλαμβάνει ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το δάπεδό του είναι φτιαγμένο από zylon, το αμάξωμα του από ανθρακόνημα και Kevlar, ενώ πολλά μηχανικά μέρη, οι τροχοί (21 ιντσών μπροστά-22 πισώ) και τα κεραμικά φρένα είναι εκτυπωμένα από 3D Printer για να διασφαλιστεί πως το Chaos θα έχει όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (υπολογίζεται πως θα ζυγίζει 1.000-1.150 κιλά).

Ο Σπύρος Πανόπουλος ετοιμάζει δύο εκδόσεις, η μία θα αποδίδει 2.000 άλογα και θα έχει έμβολα και μπιέλες από τιτάνιο με το μοτέρ να δουλεύει έως στις 11.000 σ.α.λ., ενώ η δεύτερη θα έχει ιπποδύναμη 3.000 άλογα, θα εξοπλίζεται με έμβολα από κεραμικά υλικά και ανθρακονημάτινες μπιέλες και θα έχει όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ..

PEIRAIOS LEASING
moto