Πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού - Ζητάει 10 χιλιάρικα αποζημίωση

Πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού - Ζητάει 10 χιλιάρικα αποζημίωση

2.112 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

Μια οδηγός που έμεινε εγκλωβισμένη για 16 ώρες στην Αττική Οδό, κατέθεσε αγωγή κατά της παραχωρησιούχου εταιρείας για ηθική βλάβη και της ζητάει 10.000 ευρώ αποζημίωση.

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Μπορεί η Αττικής Οδός και η κυβέρνηση να ήρθαν σε συμφωνία για να καταβάλει η παραχωρησιούχος εταιρείας 2.000 ευρώ σε κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε στον οδικό της δίκτυο τις περασμένες μέρες, ωστόσο το ύψος της αποζημίωσης δεν φαίνεται πως ήταν αρκετό για όλους. 

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η οδηγός ζητάει 10.000 για την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησε

Έτσι, μια οδηγός κατέθεσε αγωγή κατά της παραχωρησιούχου εταιρείας στην οποία ζητά να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό για περισσότερες από 16 ώρες, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» και επικαλείται πως βίωσε τεράστια ταλαιπωρία. Επειδή, όπως η ίδια αναφέρει, χρησιμοποιεί διαρκώς την Αττική Οδό και έχει πληρώσει υπέρογκα ποσά για διόδια τα τελευταία χρόνια, περίμενε πως οι αρμόδιες εταιρείες θα είναι έτοιμες να παράσχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δεν είναι αρμόδιοι να καθορίσουν το ύψος της αποζημίωσης η εταιρεία και ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος της οδηγού στο eviathema.gr, ούτε ο ίδιος ούτε η εντολέας του θεωρούν πως η εταιρεία και ο Πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής, είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε. Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως μόνα αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι...
- Η οδηγός ζητάει 10.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη
- Έμεινε 16 ώρες εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό
- Πιστεύει πως η Αττική Οδός και ο Πρωθυπουργός δεν είναι αρμόδιοι να ορίσουν το ύψος της αποζημίωσης
Έχει ίδιο η οδηγός; Μήπως είναι λίγα τα 2.000 για τέτοια ταλαιπωρία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center