5 πράγματα για τη νέα Toyota Corolla

    148.136 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2019)

    1. Είναι μεγαλύτερη και πατάει σε νέα πλατφόρμα
    H νέα Corolla βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA GA-C της Toyota και είναι μεγαλύτερη από το Auris που αντικαθιστά κατά 30 χλστ. σε μήκος και σε πλάτος αλλά και 40 χλστ. σε μεταξόνιο. Το ύψος της αντίθετα είναι μειωμένο κατά 40 χλστ. προσφέροντάς της καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή αλλά και αυξημένο επίπεδο ασφάλειας μέσω του χαμηλότερα τοποθετημένου εμπρόσθιου καπό και της συνολικά καλύτερης ορατότητας που προσφέρει.

    2. Διαθέτει 2 υβριδικές εκδόσεις
    Η Toyota αποτελεί πρωτοπόρο στα υβριδικά οχήματα και αυτό αποδεικνύεται πάλι με τη νέα Corolla, αφού για πρώτη φορά ένα μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας δεν διατίθεται σε μία μόνο υβριδική έκδοση, αλλά σε δύο! Έτσι, εκτός από το γνώριμο 1,8 HSD σύνολο με τα 122 συνδυαστικά άλογα που υπήρχε και στο Auris, η Corolla έρχεται σε μια ισχυρότερη υβριδική έκδοση 180 ίππων, η οποία εξασφαλίζει καλές επιδόσεις (0-100 σε 7,9 δλ. ), αλλά και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση (3,7 λτ./100 χλμ.). Η εν λόγω έκδοση φέρει το όνομα 2.0 HSD αφού ο ηλεκτροκινητήρας των 109 ίππων συνδυάζεται με ένα 2λιτρο κινητήρα βενζίνης.

    3. Εμφάνιση: ¶λλη μούρη έχει η χάτσμπακ, άλλη η σεντάν
    Η νέα 11η γενιά της Corolla συνεχίζει την σχεδιαστική επανάσταση του προηγούμενου Auris από το οποίο ωστόσο είναι σημαντικά πιο εκλεπτυσμένη και δυναμική αισθητικά. Σχεδιάστηκε στο Ζάβεντεμ του Βελγίου με τις 5θυρες εκδόσεις της (hatchbach και Touring Sports) να προβάλλουν στο έπακρο αυτό το προφίλ μέσω του συνδυασμού έντονων ακμών και αιχμηρών λεπτομερειών με καμπύλες επιφάνειες, ενώ η σεντάν διαφοροποιείται αισθητικά «βγάζοντας» περισσότερο κύρος παρά δυναμισμό. 

    4. Τεχνολογία: Με όλα τα «καλούδια»
    H νέα Toyota Corolla από τη βασική κι όλας έκδοση έρχεται με πλούσιο εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας Safety Sense της Toyota. Αυτό διαθέτει το νέο σύστημα αυτόνομης πέδησης, το προσαρμοζόμενο Cruise Control, το σύστημα αποφυγής εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματους προβολείς, ενημέρωση για τις τυφλές γωνίες του αμαξώματος, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κ.α..  Εκτός από αυτά τα συστήματα υποβοήθησης, η νέα Corolla διαθέτει ανάλογα με την έκδοση και 3 ειδών LED φωτιστικά σώματα εμπρός, ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων, Head Up Display, το σύστημα infotainment Toyota Touch Multimedia System με οθόνη αφής 8 ιντσών, σύστημα ειδοποίησης βοήθειας σε περίπτωση κινδύνου, ηχοσύστημα JBL υψηλής πιστότητας, ασύρματη φόρτιση κινητού, πανοραμική οροφή και έξυπνο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.

    5. Οδική συμπεριφορά: Πιο ευχάριστη από ποτέ
     Ένα σημαντικό στοιχείο που ενσωματώνεται στο DNA της νέας γενιάς της Toyota Corolla είναι η οδηγική ευχαρίστηση. Αυτή καθορίζεται αρχικά από την πλατφόρμα TNGA GA-C που διακρίνεται για τον χειρισμό, την αμεσότητα και την άνετη κύλιση που προσφέρει οδηγικά σε όποιο αυτοκίνητο συναντάται. Από κει και πέρα, η Corolla είναι από τα ελάχιστα πλέον αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας που διαθέτει άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω σε όλες τις εκδόσεις της, ενώ το οδηγικό της προφίλ συμπληρώνεται από το σύστημα παραμετροποίησης της οδικής της συμπεριφοράς, της οδηγοκεντρικής θέσης οδήγησης και την ενεργή προσαρμοζόμενη ανάρτηση (προαιρετικά). 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Hyundai
    NISSAN