Ήσυχο σε γενικές γραμμές το Kamiq. Μόνο στις υψηλές στροφές του κινητήρα ή σε ταχύτητες άνω των 140.

Ποιοτική κύλιση, ευχρηστία και αποτελεσματικότητα χαρακτηρίζουν την οδική συμπεριφορά του Skoda Kamiq.

Στο δρόμο: Ευέλικτο, σταθερό και άνετο

110.600 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2019)

Οι ευχάριστες εκπλήξεις από το Kamiq έχουν συνέχεια και στην οδήγησή του. Το μικρό crossover της Skoda ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα με το σύνολο να προσφέρει μια σχετικά σφιχτή αίσθηση, χωρίς όμως αυτή να λειτουργεί εις βάρος της άνεσης. Δεν εμφανίζει μεγάλη κλίση στις στροφές και παρά τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος δεν έχει τάσεις πλεύσης, στοιχεία που οφείλονται στα ειδικά ελατήρια και αμορτισέρ, στην παχειά αντιστρεπτική δοκό μπροστά και τον ενισχυμένο πίσω ημιάκαμπτο άξονα.

Ταξιδεύει με σιγουριά στις ευθείες των αυτοκινητόδρομων μεταφέροντας ξεκούραστα τους επιβάτες του (στα συν και ο χαμηλός θόρυβος κύλισης), ενώ εξίσου ασφαλές είναι και στους επαρχιακούς δρόμους, όπου απολαμβάνεις μπόλικη πρόσφυση από τους μπροστινούς κινητήριους τροχούς και αρκετή σιγουριά από το ακριβές και καλοζυγισμένο τιμόνι με σωστά επιλεγμένο λόγο στην υδραυλική του υποβοήθηση. Το μοντέλο της δοκιμής δεν είχε σύστημα παραμετροποίησης, αλλά στον  προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει, όπως και ο ηλεκτρονικός έλεγχος της σπορ ανάρτησης (Sport Chassis Control). Ακόμα και έτσι όμως η ανάρτηση είναι αποτελεσματική στις κακοτεχνίες, ούσα απορροφητική και με πολύ καλό bound-rebound. Αντίστοιχα στις απότομες αλλαγές πορείας, η διαδρομή της δεν επιτρέπει κάποια απότομη μετατόπιση βάρους. Απόλυτα αποτελεσματικά και ανθεκτικά τα φρένα με 4 δισκόφρενα (100-0 χλμ./ώρα σε 35,5 μ) και καλή αίσθηση από το μεσαίο πεντάλ.

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, θα συναντήσουμε όλες τις γνωστές τεχνολογίες, όπως του αυτόνομου φρένου με ανίχνευση πεζών, η υποβοήθηση λωρίδας και το προσαρμοζόμενο cruise control. Τα 188 χλστ. από το έδαφος είναι σύμμαχος στις κακοτοπιές, ενώ η ύπαρξη κανονικής ρεζέρβας εμπνέει αναμφίβολα σιγουριά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen