Χτισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0 του VW Group, το Kamiq έχει μήκος 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. όντας το πιο… ψωμωμένο από τα ξαδερφάκια του.

Φυσικά και σε αυτό το μοντέλο… περιπέτειας της Skoda, το όνομα αρχίζει από Κ και τελειώνει σε q. 

Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το high-light της σχεδίασης και το στοιχείο που τονίζει τη διαφορετικότητα του νέου Kamiq.

Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το high-light της σχεδίασης και το στοιχείο που τονίζει τη διαφορετικότητα του νέου Kamiq.

Tο λογότυπο «Skoda» φιγουράρει με μεγάλα γράμματα στο μέσον της πέμπτης θύρας.

Αισθητή είναι η αυξημένη απόσταση των 188 χλστ. από το έδαφος.

Πρώτη δοκιμή: Νέο Skoda Kamiq

110.555 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2019)

Δεν έτυχε, πέτυχε! H αναμενόμενη κίνηση της Skoda να παρουσιάσει το δικό της μικρό crossover στέφεται με επιτυχία κρίνοντας από την πρώτη εν Ελλάδι δοκιμή του Kamiq με τον 1,0 TSI βενζινοκινητήρα των 116 ίππων.


Με μια ματιά
- Το B-SUV της Skoda
- 4.241 χλστ. μήκος 
- 400 λτ. πορτ-μπαγκάζ 
- 1,0 TSI με 116 ίππους
- Καίει 6,7  λτ./100 χλμ.
- 188 χλστ. από το έδαφος
- Από 15.900 (1,0 TSI 95 PS)

Δε θα πάμε πολύ πίσω, 5-6 χρόνια μόνο όταν Nissan Juke και Renault Captur ήταν ουσιαστικά οι μόνοι παίχτες στην κατηγορία των μικρών crossover. Σήμερα; Χαμός με πάνω από 20 μοντέλα να δίνουν τη μάχη της επικράτησης στην κατηγορία με τη θεαματικότερη αύξηση μεριδίου στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ο κόσμος γουστάρει crossoverάκια, oι εταιρείες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, προσφέρουν. Απλά πράγματα. Με τούτα και με κείνα, η κίνηση της Skoda να μπει στην κατηγορία ήταν αναμενόμενη, επιδιώκοντας να προσελκύσει νεανικό κοινό, που αναζητά τόσο την άνετη κίνηση μέσα στην πόλη, όσο και την εμπειρία της light περιπέτειας. Όπερ και εγένετο λοιπόν το Kamiq, το τρίτο και… μικρότερο μοντέλο της οικογένειας των SUV της Skoda, μετά τα Kodiaq και Karoq. 

Μοντέρνοι καιροί
Χτισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0 του VW Group, όπως ο… «ενδοοικογενειακός» ανταγωνισμός των VW T-Roc, T-Cross και SEAT Arona, το Kamiq έχει μήκος 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. όντας το πιο… ψωμωμένο από τα ξαδερφάκια του. Φυσικά και σε αυτό το μοντέλο… περιπέτειας της Skoda, το όνομα αρχίζει από Κ και τελειώνει σε q. 

Αισθητή είναι η αυξημένη απόσταση των 188 χλστ. από το έδαφος. Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι «καθαρές» γραμμές, με τις έντονες ακμές των πλευρικών τμημάτων να βάζουν στο παιχνίδι και τον δυναμισμό. Οι διαιρούμενοι προβολείς, προαιρετικά full-LED, αποτελούν το high-light της σχεδίασης και το στοιχείο που τονίζει τη διαφορετικότητα του νέου Kamiq από τα υπόλοιπα SUV της φίρμας. Πίσω τοποθετήθηκαν φώτα σχήματος «C» α λα Scala, ενώ όπως και στο μικρομεσαίο μοντέλο, έτσι και εδώ το λογότυπο «Skoda» φιγουράρει με μεγάλα γράμματα στο μέσον της πέμπτης θύρας.

Από 15.900 ευρώ
Το νέο Skoda Kamiq είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από 15.900 ευρώ στην έκδοση με τον 1,0 TSI κινητήρα των 95 ίππων και στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού Active. To μοντέλο της δοκιμής «φορούσε» την πιο δυνατή εκδοχή του κινητήρα αυτού με τα 116 άλογα και ούσα διαθέσιμη από την μεσαία και σχετικά πλήρη έκδοση εξοπλισμού Ambition, προσφέρεται με 18.600 ευρώ. Με αυτόν τον κινητήρα προσφέρεται και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, το οποίο για την ελληνική αγορά είναι στάνταρ τόσο με τον 1,5 TSI των 150 ίππων, όσο και τον 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα των 116 ίππων (από 21.970 ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί πως στο προσεχές διάστημα, το νέο Skoda Kamiq θα διατεθεί και σε έκδοση φυσικού αερίου, έχοντας στόχο φυσικά την απόλυτη οικονομία κίνησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto