Το Volkswagen ID.3 με 10.475 παραδόσεις τον Οκτώβριο βρέθηκε στην κορυφή των αμιγώς ηλεκτρικών προτιμήσεων.

Πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις για τον Οκτώβριο το VW ID.3

2.181 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

Ραγδαία αύξηση είδαν οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη για το μήνα Οκτώβριο του 2020, με το ID.3 της Volkswagen να αναδεικνύεται ως το best-selling αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο!


Αύξηση της τάξης του 153% είδαν οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε όλη την Ευρώπη τον 10ο μήνα του 2020, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι πολίτες της «Γηραιάς Ηπείρου» ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν τα λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα.
 
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα με αριθμούς, από τις 1.127.624 πωλήσεις του περασμένου μήνα, 7% λιγότερο από τον του 2019, το 26,8% των νέων αυτοκινήτων είχε κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία ανάλυσης Jato Dynamics. Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν τα ήπια υβρίδια, τα οποία αποτέλεσαν το 32% των ταξινομήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με το 16% για την ίδια περίοδο το 2019.
 
Ενώ η ζήτηση για «παραδοσιακά» υβριδικά αυτοκίνητα συρρικνώθηκε, το μερίδιο αγοράς των Plug-In υβριδικών αυξήθηκε από 21% σε 24% και οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν από 21% σε 25%. Στην τελευταία κατηγορία, η πρώτη επιλογή των ευρωπαίων ήταν το Volkswagen ID.3 που με 10.475 παραδόσεις τον Οκτώβριο βρέθηκε στην κορυφή των αμιγώς ηλεκτρικών προτιμήσεων.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στατιστικό στοιχείο πως ο Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ξεπέρασαν σε πωλήσεις αυτά με κινητήρες πετρελαίου, των οποίων το μερίδιο αγοράς μειώθηκε στο 26,3%.
 
Επιστρέφοντας στα ηλεκτρικά, το Renault Zoe ήταν το δεύτερο στην ιεραρχία των πωλήσεων για τον Οκτώβρη δίνοντας 9.778 μονάδες, ενώ το Kona Electric της Hyundai ήρθε τρίτο, με 5.261 πωλήσεις για το ίδιο διάστημα. Τα ήπια υβρίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τον Οκτώβριο ήταν τα Toyota Yaris και Corolla, εκ των οποίων 13.338 και 9.728 μονάδες πωλήθηκαν αντίστοιχα. Η Mercedes-Benz A 250 e ηγήθηκε των Plug-In υβριδικών, με 4.209 πωλήσεις.
 
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα με τα συμβατικά καύσιμα, το Opel Corsa έγινε το τρίτο αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τόσο τον Οκτώβριο όσο και το έτος μέχρι σήμερα, με 21.220 μονάδες τον περασμένο μήνα. Ισχυρές πωλήσεις είχαν και τα Renault Clio, Fiat Panda, Peugeot 2008 και Hyundai Kona.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
RIO
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel