3 φωτογραφίες »

Σε ότι αφορά το όνομα που θα λάβει το νέο σπορ ιαπωνικό μοντέλο, οι περισσότερες τείνουν προς την κατεύθυνση να «βαφτιστεί» 400Ζ.

Πρώτο teaser του νέου Nissan «Ζ» (+vid)

1.936 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Η Nissan παρουσίασε ένα teaser βίντεο όπου έδειξε αρκετά από τα επερχόμενα μοντέλα της, μέσω του οποίου μας πρόσφερε και μία πιο καλή ματιά του πολυαναμενόμενου σπορ μοντέλου που θα φέρει το λογότυπο «Ζ».


Όπως έχουμε αναφέρει και σε προγενέστερα ρεπορτάζ σχετικά με το νέο Ζ αυτοκίνητο της Nissan, επιβεβαιώνεται πως θα αντλήσει έμπνευση από το αρχικό 240Z, ενώ θα χαρακτηρίζεται από καθαρότερες γραμμές σε σχέση με το 370Z, χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζεται ως ρετρό.
 
Το μπροστά άκρο έχει ένα ζευγάρι προβολείς LED σε κυκλικό σχήμα ως αφιέρωση στο 240Z, ενώ η μάσκα φαίνεται να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το μοντέλο αφού δεν σχετίζεται με την χαρακτηριστική V-Motion γρίλια που προσφέρει η μάρκα στην πλειοψηφία των νέων αυτοκινήτων της. Από κει και πέρα η γραμμή οροφής κλίνει προς τα πίσω , ενώ το πίσω άκρο  φαίνεται να είναι λιγότερο στρογγυλεμένο σε σύγκριση με τα 370Z.
 
Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια αναθεωρημένη έκδοση της πλατφόρμας που πατάει το 370Z.
 
Αναφορικά με την ισχύ, αυτή πιθανότατα θα προέρχεται από ένα κινητήρα V6 twin-turbo 3,0 λίτρων, τον ίδιο με αυτόν που εξοπλίζονται ορισμένα μοντέλα της Infiniti. Η ιπποδύναμη θα φτάνει περίπου τα 400 άλογα. Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, η Nissan αναμένεται επίσης να προσφέρει επιλογές χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου.
 
Τώρα, σε ότι αφορά το όνομα που θα λάβει το νέο σπορ ιαπωνικό μοντέλο, οι περισσότερες τείνουν προς την κατεύθυνση να «βαφτιστεί» 400Ζ.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Nissan ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα τους επόμενους 18 μήνες ως μέρος της νέας παγκόσμιας στρατηγικής της. Αυτά μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν το ηλεκτρικό SUV Ariya και τα Armada, Frontier, Pathfinder, Terra, X-Trail, Qashqai, και φυσικά το νέο Z μοντέλο.
 
 

ford
NISSAN