Έτσι φαντάζεται η Iveco το φορτηγό του μέλλοντος.

Έτσι φαντάζεται η Iveco το φορτηγό του μέλλοντος.

Πρωτότυπο Iveco Z Truck

3.746 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2016)

Το φουτουριστικό πρωτότυπο «Z Truck» που η Iveco Trucks παρουσίασε στην 66η ΙΑΑ 2016 μας προσφέρει μια πρόγευση ενός φορτηγού μεγάλων αποστάσεων με μηδενικούς ρύπους και πλήρως ανανεωμένο ρόλο για τον οδηγό!

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Iveco Z Truck Concept στην 66η ΙΑΑ αποτέλεσε ένα ακόμη δείγμα γραφής πως το μέλλον των εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να αλλάξει άρδην σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε στο, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ποια είναι τα βασικότερα νέα στοιχεία που το Z Truck έχει να επιδείξει;
Καταρχάς αξίζει να αναφέρουμε τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μέσω της χρήσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG: Liquified Natural Gas) ως καύσιμο, που μάλιστα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η βιομάζα, δηλαδή «Bio-LNG». Επιπρόσθετα, η σχεδίαση της καμπίνας του οχήματος έχει τροποποιηθεί άρδην προκειμένου να αναβαθμιστούν στο έπακρο η αεροδυναμική του οχήματος και ο ρόλος του οδηγού εντός της.

Όλα τα παραπάνω, καθιστούν ρεαλιστικό το σενάριο ενός φορτηγού διεθνών μεταφορών με μηδενικούς ρύπους και αυτονομία έως και 2.200 χλμ.!

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθούμε στην πληθώρα αυτοματοποιημένων τεχνολογιών που άπτονται της ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος καθώς και τεχνολογικών καινοτομιών που επιφέρουν ουσιαστικά την δυνατότητα αυτόνομης κίνησης του οχήματος. Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα και την αλλαγή του ρόλου του οδηγού που πλέον μετατρέπεται ουσιαστικά σε έναν επιβαίνοντα οργανωτή των διαδικασιών logistics, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου!

Όπως προαναφέραμε, η σχεδίαση του εσωτερικού της καμπίνας έχει τροποποιηθεί άρδην με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του οδηγού ανάλογα με την ασχολία του στην εκάστοτε φάση (οδήγηση, αυτόνομη κίνηση του οχήματος, ξεκούραση, διαχείριση άλλων δραστηριοτήτων κ.ο.κ.) ενώ, πολλαπλές και σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις σε ότι αφορά στην «διαδραστικότητα» μεταξύ του ανθρώπου και του οχήματος (HMI: Human Machine Interface) προκειμένου το όχημα να είναι σε θέση να προσφέρει στον οδηγό τις κατάλληλες πληροφορίες στον κατάλληλο χρόνο, με τον κατάλληλο τρόπο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto