2 φωτογραφίες »

Το RAV4 Mountain Rescue, βασίζεται στο RAV4 «Adventure Gear».

RAV4 «ορειβάτη» παρουσιάζει η Toyota

2.359 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2021)

Ένα ειδικά διαμορφωμένο RAV4 για να «καβαλάει» τα βουνά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αναμένεται να παρουσιάσει η Toyota.


Η ιαπωνική μάρκα, μέσω της θυγατρικής της Toyota Industries, θα προχωρήσει στην αποκάλυψη του συγκεκριμένου ειδικά κατασκευασμένου πρωτότυπου που βασίζεται στο RAV4 και έχει λάβει την ονομασία Mountain Rescue. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, η ονομασία του υποδηλώνει ακριβώς και την ιδιότητά του.
 
Το πρωτότυπο αυτό θα παρουσιαστεί σε μία εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην επαρχεία Toyama της Ιαπωνίας, μία ορεινή περιοχή στη δυτική ακτή της ασιατικής χώρας. Μάλιστα το γεγονός πως η περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα δέχτηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού, την καθιστά το κατάλληλο μέρος για την παρουσίασή του.
 
Το RAV4 Mountain Rescue, βασίζεται στο RAV4 «Adventure Gear» που είδαμε στο Tokyo Auto Salon το 2020. Όπως μπορούμε να δούμε πέραν των κατάλληλων γραφικών στο αμάξωμα είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εφόδια για να κάνει καλά τη δουλειά του. Τα μεγάλα και χοντρά off-road ελαστικά, τα επιπλέον φωτιστικά σώματα, ένας φάρος στην οροφή και μία ποικιλία από gadget για να διευκολύνει τις χειμερινές αποστολές διάσωσης είναι κάποια από αυτά.
 
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τα τελευταία, μέρος του εξοπλισμού είναι μεγάφωνα, φακοί, κάμερες και LiDAR, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν από το αυτοκίνητο για να διευκολυνθεί η εργασία του πληρώματος. Παρών είναι επίσης και ο εξοπλισμός για τους διασώστες, όπως κράνη, σχοινιά αναρρίχησης και το ειδικό φορείο για τη μεταφορά ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
 
Τέλος ένα από τα συστήματα που ξεχωρίζουν είναι και μια λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που βοηθά στην οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Η παρουσίαση θα γίνει το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου στο Aeon Mall της πόλης Takaoka, στην επαρχεία Toyama της Ιαπωνίας.  

peugeot
skoda