WRC: Rovanpera, ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ακρόπολις

WRC: Rovanpera, ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ακρόπολις

40.941 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2021)

Ο Kalle Rovanpera είναι ο μεγάλος νικητής του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Ο 21χρονος Φινλανδός είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του ελληνικού αγώνα. Ήταν επίσης ο ταχύτερος στην Power Stage, κατακτώντας το μέγιστο των 30 βαθμών. Ο Ott Tanak ήταν δεύτερος της γενικής κατάταξης και ο Sebastien Ogier τρίτος. Ο Andreas Mikkelsen κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία WRC2.

Η επιστροφή του εθνικού μας αγώνα, του «Rally των θεών» ή κατά κόσμον Rally Ακρόπολις συνοδεύτηκε και από ένα νέο ρεκόρ, καθώς στην πρώτη διοργάνωση μετά από 8 χρόνια, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ο νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού. Ο 21χρονος Kalle Rovanpera πήρε μια εμφατική νίκη, κατακτώντας και την Power Stage, και έτσι πήρε το μάξιμουμ των βαθμών. Πρώτη νίκη του νεαρού φέτος υπενθυμίζουμε πως ήταν στο Rally Εσθονίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Από εκεί και πέρα το πόντιουμ μαζί με το φινλανδικό πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing μοιράζονται ο δεύτερος Ott Tanak και ο τρίτος Sebastian Ogier, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους επαρκείς αποστάσεις ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, ο Κalle Rovanpera σημείωσε έναν απίστευτο χρόνο και κέρδισε την πρώτη ειδική της τελευταίας μέρας. Ο Ott Tanak αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα, αλλά κατάφερε να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και να αυξήσει τη διαφορά του από τον Sebastien Ogier στα 23,3 δλ. Ο Pierre-Louis Loubet εγκατέλειψε στην απλή διαδρομή πριν από την ΕΔ 13.

Αργότερα, στη δεύτερη ε.δ. της ημέρας ο Ott Tanak σημείωσε τον πρώτο χρόνο, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Sebastien Ogier. Ο Kalle Rovanpera παρέμεινε επικεφαλής του Rally καθ όλη τη διάρκεια ενώ όλα τα πληρώματα επικεντρώθηκαν στην Super Stage, εκεί που ο νεαρός Φινλανδός δεν άφησε περιθώρια και οδηγώντας εξαιρετικά πήρε τους έξτρα βαθμούς.

Ο τερματισμός θα γίνει στην Έκθεση Λαμίας στις 15:18, ωστόσο παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021 και το πως διαμορφώνεται η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.


Συντάκτης: Γιάννης Λ. Σκανδάλης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center