Ράλι Σαρδηνίας: Εφιάλτης για Tanak, ξεκαθάρισμα για Ogier

2.408 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2021)

Ο Sebastian Ogier βρίσκεται σε τροχιά για μια εμφατική νίκη στην Σαρδηνία, μετά από ένα εξαντλητικό σαββατιάτικο σκέλος που απομάκρυνε τους «μνηστήρες», αφήνοντας την Toyota στο 1-2. Καταστροφή για τον Tanak που είχε την πρωτοπορία.

Ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και 7 φορές Πρωταθλητής θα εκκινήσει το κυριακάτικο, τελευταίο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας με προβάδισμα 38,9 δλ. απέναντι στον ομόσταβλό του στην Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, μετά από μία καταστροφική μέρα για δύο πληρώματα της Hyundai. Ο λόγος για τον πρωτοπόρο μέχρι την 10 ειδική διαδρομή, Ott Tanak, και τον Dani Sordo.

Ο Εσθονός οδηγός που είχε τα ηνία του αγώνα με διαφορά ασφαλείας 40 δλ. από τον δεύτερο -τότε- Ogier, χτύπησε ένα βράχο και κατέστρεψε την πίσω αριστερή ανάρτηση του i20 Coupe WRC νωρίτερα σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ατυχίας συνέχεια για τον Tanak που παραδίδει για δεύτερη συνεχή φορά την πρώτη θέση της κατάταξης μετά την ατυχία του στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα.



Η αποχώρηση του άφησε ελεύθερο το πεδίο για τον Ogier, που άδραξε την ευκαιρία και αφού προσπέρασε τον Dani Sordo, ο οποίος εκκίνησε το σαββατιάτικο σκέλος από τη δεύτερη θέση, άρχισε να ανοίγει τη διαφορά του μέχρι την 14η ε.δ.. Σημείο κομβικό, καθώς ο Ισπανός rally man στην 15η ε.δ. «ανοίχτηκε» λίγο παραπάνω σε μια στροφή,  ο πίσω τροχός πάτησε σε χαντάκι και το i20 ντεραπάρισε, ολοκληρώνοντας μια εφιαλτική μέρα για την Hyundai που είδε τα δύο πληρώματα που πρωταγωνιστούσαν, να εγκαταλείπουν άδοξα.



Η αλήθεια είναι πως ο Ogier δεν αναμενόταν να ηγηθεί στην Σαρδηνία καθώς ξεκίνησε πρώτος την Παρασκευή «σκουπίζοντας» τις ε.δ. για τους επόμενους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνους. Ωστόσο, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα στραβοπατήματα των υπολοίπων και κέρδισε 5 από τις 8 ε.δ. του Σαββάτου. Καλός αγώνας και για τον Elfyn Evans που έκανε κάποιες ρυθμίσεις στο Yaris του,  πήρε δύο ειδικές και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Thierry Neuville κατά 22,7 δλ.. Ο Βέλγος έκανε συνεχείς αλλαγές στο i20 του προσπαθώντας να βρει το καλύτερο setup, ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένος.

Κλείνουμε, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για αύριο, στο Κυριακάτικο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας, που απαρτίζεται από 4 ειδικές διαδρομές. Δείτε την προσωρινή κατάταξη, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από 16 ε.δ.:

 

AUTOFIT PASXA
4green