WRC Πορτογαλίας: Tanak ημίχρονο, Evans τελικό

1.935 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2021)

Η εγκατάλειψη του Ott Tanak ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τον Elfyn Evans που πλέον οδηγεί την κούρσα στο ράλι Πορτογαλίας. Μια ανάσα πίσω του ο Danni Sordo και πιο μακριά ο Ogier.

Σε δράμα εξελίχθηκε για τον Ott Tanak (Hyundai i20 Coupe WRC) το φετινό ράλι Πορτογαλίας, αφού στο σαββατιάτικο, δεύτερο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε πρωτοπόρος ωστόσο στο loop της Amarante των 37,92 χλμ. εγκατέλειψε με τον πίσω δεξιά τροχό να κρέμεται από το αγωνιστικό. Παρά τις προσπάθειες του Εσθονού να τερματίσει την 13η ειδική διαδρομή, αναγκάστηκε να σταματήσει στο 34,1 χλμ., ενώ παραμένει αβέβαιο αν θα ξεκινήσει στο κυριακάτικο, τελευταίο σκέλος. Και όλα αυτά, ένα γύρο αφότου σημείωσε τον διακοσιοστό πεντηκοστό (250ο) ταχύτερο γύρο της καριέρας του στο WRC.



Η κακοτυχία του Tanak ήταν η χρυσή ευκαιρία του Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) που μέχρι τότε βρισκόταν πίσω από τον Εσθονό κατά 22,4 δλ.. Ο Βρετανός που είχε βρει ρυθμό συνέχισε να πηγαίνει «σανίδα» διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα από τον Danni Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC), με τη διαφορά στο κλείσιμο της μέρας να ορίζεται στα 10,7 δλ.. Σημειώστε ότι και ο Ισπανός είχε χτυποκάρδια μέσα στη μέρα, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μίζα του i20 που απείλησαν να τον αφήσουν εκτός συναγωνισμού. Εντούτοις, οι μηχανικοί της Hyundai βρήκαν τη λύση και έδωσαν τη δυνατότητα στον Sordo να μείνει το κυνήγι του χρυσού.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οδηγών, Sebastian Ogier (Toyota Yaris WRC) τερμάτισε το σαββατιάτικο σκέλος στην τρίτη θέση, όντας περίπου 1 λεπτό πίσω μετά από μια κουραστική μονομαχία με τον ομόσταβλό του στην Gazoo Racing, Takamoto Katsuta. Μάλιστα, ο Ιάπωνας κατάφερε να περάσει μπροστά από τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην 10η ε.δ., αλλά από την 12η και έπειτα το σκηνικό άλλαξε εκ νέου.

Ο Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) είχε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Βρέθηκε για λίγο στην 5η θέση της κατάταξης μετά την εγκατάλειψη του Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) στην 13η ε.δ., όμως ο teammate του Adrien Fourmaux ήταν ταχύτερος και τον έριξε έκτο.

Προβλημάτων συνέχεια για τον Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe), όπου μετά την χθεσινή του εγκατάλειψη, προσπάθησε να κάνει restart σήμερα αλλά βγήκε για δεύτερη φορά στο service park στα μέσα του σκέλους λέγοντας πως το αυτοκίνητο ήταν «αδύνατον να οδηγηθεί».

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το φινάλε του ράλι Πορτογαλίας αύριο, που απαρτίζεται από 5 ειδικές διαδρομής συνολικού μήκους 49,47 χλμ.. Δείτε την προσωρινή κατάταξη του αγώνα:

SPRING CHECK MERCEDES
test center