Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Renault Clio: LPG με κατανάλωση 8€/100χλμ ή βενζίνη και 700€ τσέπη;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Renault Clio: LPG με κατανάλωση 8€/100χλμ ή βενζίνη και 700€ τσέπη;

46.390 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2022)

Το Renault Clio προσφέρεται τόσο σε βενζίνη με 90 άλογα όσο και σε έκδοση διπλού καυσίμου με υγραέριο (LPG) με περίπου 700 ευρώ περισσότερα. Ποια όμως είναι η καλύτερη επιλογή;

LPG με 100 άλογα ή βενζίνη με 90 PS;

Το Renault Clio είναι ένα από τα μικρομεσαία μοντέλα της ελληνικής αγοράς που προσφέρουν πάμπολλες διαφορετικές επιλογές, αν κάποιος συνυπολογίσει τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα και τις εξοπλιστικές εκδόσεις. Το γαλλικό best-seller μπορεί κάποιος να το βρει με κινητήρα diesel, με υβριδικό σύνολο, με μοτέρ βενζίνης, φυσικά, αλλά και επιλογή διπλού καυσίμου βενζίνης-υγραερίου (LPG).
 
Μάλιστα οι δύο τελευταίες επιλογές βρίσκονται πολύ κοντά σε κόστους απόκτησης στο πολύ γεμάτο εξοπλιστικό επίπεδο Equilibre Plus. Συγκεκριμένα, το Renault Clio με τον τούρμπο 1.000άρη TCe βενζινοκινητήρα σε απόδοση 90 ίππων κοστίζει 20.120 ευρώ και το αντίστοιχο μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα και το εργοστασιακό κιτ υγραεριοκίνησης που αποδίδει 100 ίππους είναι διαθέσιμο από 20.820 ευρώ στην ίδια εξοπλιστική έκδοση. Ποια είναι όμως η καταλληλότερη επιλογή;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερικό: Μικρότερο πορτ-μπαγκάζ το Clio με το LPG

Η σχεδίαση του Clio τόσο στο εξωτερικό όσο και στην καμπίνα δεν διαφοροποιείται από το εκάστοτε κινητήριο σύνολο του μοντέλου, ενώ από τη στιγμή που μιλάμε για την ίδια έκδοση, κοινός παραμένει και ο εξοπλισμός. Ωστόσο μία αξιοσημείωτη διαφορά που θα βρει κάποιος στο βενζινοκίνητο Clio και σε αυτό με το LPG, είναι ο χώρος στο πορτ-μπαγκάζ, ο οποίος στη δεύτερη περίπτωση είναι κατά 51 λίτρα μικρότερος σε σχέση με το μοντέλο βενζίνης το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 391 λίτρα.

Από κει και πέρα το εξοπλιστικό επίπεδο Equilibre Plus προσφέρει μεταξύ άλλων cruise control, οθόνη αφής 7 ιντσών, έγχρωμο πίνακα οργάνων 4,2 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, ζάντες 16 ιντσών και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: