3 φωτογραφίες »

Το ρολόι που βλέπετε στο θέμα μας είναι δουλειά του εξειδικευμένου ωρολογοποιού Jacob & Co.

Ρολόι «Chiroς» με μοτέρ και τιμή Bugatti (+vids)

3.752 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Ο διάσημος W16 κινητήρας της Bugatti Chiron μικραίνει τόσο πολύ για να χωράει πάνω στο χέρι μας και πλέον εκτός από πηγή ισχύος του γνωστού hypercar αποτελεί την «καρδιά» ενός εξίσου εντυπωσιακού και ακριβού -με τη Chiron - ρολογιού χειρός.


Το ρολόι που βλέπετε στο θέμα μας είναι δουλειά της εταιρείας Jacob & Co, ο οποίος έδωσε στο προϊόν του την ονομασία Bugatti Chiron Tourbillon. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κατασκευαστής το ρολόι χρειάστηκε περίπου ένα έτος για να ολοκληρωθεί και όπως προαναφέραμε διαθέτει μια μικρή έκδοση του κινητήρα W16 που είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι.
 
Αυτό το εξαιρετικά λεπτομερές μικροσκοπικό μπλοκ κινητήρα διαθέτει 16 εξίσου μικροσκοπικά έμβολα τα οποία κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω χάρη σε ένα στροφαλοφόρο άξονα. Η Jacob & Co είναι τόσο υπερήφανη για αυτό που το περιγράφει ως «ένα από τα μικρότερα και πιο περίπλοκα εξαρτήματα ρολογιών που κατασκευάστηκαν ποτέ».
 
Ο κινητήρας παίρνει μπροστά με το πάτημα ενός κουμπιού δεξιά στη στεφάνη του ρολογιού και μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ο άξονας δεν είναι μόνος του καθώς λίγο πιο δίπλα βρίσκονται και δύο τούρμπο που είναι και αυτά λειτουργικά. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τέσσερα ελατήρια που μιμούνται την ανάρτηση ενός αυτοκινήτου και μία θήκη από μαύρο τιτάνιο για να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο το μοτέρ και τον υπόλοιπο μηχανισμό.
 
Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα ρολόι Bugatti Chiron στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται η τιμή και η διαθεσιμότητα των μονάδων. Μόλις 250 τέτοια ρολόγια θα κατασκευαστούν με το κόστος απόκτησης να κυμαίνεται περίπου στις 258.000 ευρώ!  

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN