2 φωτογραφίες »

Οι εικόνες αυτές προέρχονται από τους σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa.

Σε δοκιμές το νέο VW ID.5

2.357 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Η coupe έκδοση του ID.4, το ID.5, βρίσκεται αυτή την στιγμή σε δοκιμές και σύντομα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο. Διαβάστε τι γνωρίζουμε.

Tις τελευταίες πινελιές πάνω στο καινούριο ID.5, το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID, βάζει η Volkswagen, αφού οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν πως το αυτοκίνητο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε δοκιμές.

Το ID.5 θα είναι ουσιαστικά η coupe έκδοση του ID.4 που ήδη διατίθεται στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες διαφορές σε ό,τι έχει να κάνει με την σχεδίασή του, ιδιαίτερα σε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Λόγω της coupe οροφής που θα έχει έχει το ID.5, το πίσω μέρος θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο, ωστόσο τα φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας και ο διαχύτης αναμένουμε να κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Μια σημαντική αλλαγή θα είναι πως το ID.5 θα έχει μια μικρή αεροτομή στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ, και όχι στο τέλος της οροφής όπως το ID.4, και πάνω σε αυτή θα βρίσκεται το τρίτο φωτιστικό σώμα.

Οι αναφορές μέχρι στιγμής κάνουν λόγο πως θα πάρει δάνειο τα κινητήρια σύνολα του ID.4 και θα έχει αυτονομία που θα φτάνει ακόμα και τα 500 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα τεστ του WLTP. Αργότερα ίσως λανσαριστεί και μια GTX έκδοση υψηλών επιδόσεων, όπως έχει προαναγγείλει ήδη η VW πως θα κάνει για το ID.4. Δεν αποκλείεται η ισχύς της έκδοσης αυτής να προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) που συνδυαστικά θα αποδίδουν 306 άλογα.

Οι GTX εκδόσεις ίσως εξοπλιστούν επίσης με διαφορετικής ρύθμισης ανάρτηση που θα μειώνει την απόστασή του από το έδαφος. Από κει και πέρα αναμένεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις στο στυλ που θα βελτιώνουν την εικόνα των δύο αυτοκινήτων.

Το ντεμπούτο του νέου αμιγώς ηλεκτρικού ID.5 θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
 

Hyundai
4green