facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Σε επαναλειτουργία τα δημόσια ΚΤΕΟ;

Διαβάστηκε από 2918 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2015

Η περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ στην πρωτεύουσα θα επαναλειτουργήσουν, με πρώτο από όλα εκείνο της περιοχής του Χολαργού.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, το ΚΤΕΟ Χολαργού έλαβε την απαραίτητη πιστοποίηση και είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το ΚΤΕΟ Χολαργού, με δαπάνη της Περιφέρειας, επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, μετά από δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού, υλοποιεί προγραμματική δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής. 

Η Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης της Περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου, έχει θέσει ως στόχο της την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού καθώς και όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (Ελληνικού, Μάνδρας, Μεγάρων και Αναβύσσου). Και τούτο γιατί τα δημόσια ΚΤΕΟ, τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες λόγω του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, συνιστούν σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συγκεκριμένα τα έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων είναι σημαντικά και καταδεικνύουν την οικονομική δυναμική της λειτουργίας των ΚΤΕΟ. 

Τη δυναμική αυτή επιδιώκει να θέσει η Περιφέρεια Αττικής στην υπηρεσία της κοινωνικής της πολιτικής, μέσα από την διεκδίκηση των εσόδων από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι Περιφέρειες, που εκ του ρόλου τους βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, να καθορίζουν το τιμολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια ΚΤΕΟ προς τους πολίτες.
Το ΚΤΕΟ Χολαργού, πιστοποιημένο κατά ISO 9001, θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες του στους πολίτες από τις 2 Φεβρουαρίου 2015, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών.


Οι αντιδράσεις της αγοράς
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, της επαναλειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ δηλαδή, οι αντιδράσεις της αγοράς ποικίλουν. Από το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσει προκύπτει ότι η πιστοποίηση κατά ISO 9001, δεν έχει καμία σχέση με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17020 που ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά συνέπεια, και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, τίθενται και πάλι ερωτήματα ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα δημόσια ΚΤΕΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Μεταφορών, αμφισβητείται η κερδοφορία των δημοσίων ΚΤΕΟ καθώς ορισμένοι κύκλοι κάνουν λόγο για ζημιογόνα τμήματα σύμφωνα με έκθεση ορκωτών λογιστών του 2013. 
 
Τέλος, αναφέρουμε ότι πηγές από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει λυθεί το θέμα της διαφάνειας στην λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, ενώ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τον τρόπο που η Περιφέρεια θα ελέγχει και θα αξιολογεί από δω και στο εξής τα δημόσια και ιδιωτικά. 

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: KTEO |

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

11η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Η Κarenta σε προσκαλεί να την γνωρίσεις

Auris «καβάλησε» Elantra στα Καμίνια

H Peugeot στο Gran Turismo Sport

Απευθείας στο TaxisNET οι κλήσεις

Στο νέο AutoΤρίτη

Επετειακό χαρακτήρα είχε το 6ο Rotary Stock

Η Αθήνα φώναξε δυνατά! «We are Legion!»

Διαρρήκτες έκλεψαν Πρέσβη

Εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία

περισσότερα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2017 autotriti.gr