Σε ποια ελαστικά αγοράζεις πιο πολύ «όνομα» από ποιότητα;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σε ποια ελαστικά αγοράζεις πιο πολύ «όνομα» από ποιότητα;

94.961 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2023)

Τι μας έκανε εντύπωση, βλέποντας και τις τιμές τους:
-Η Michelin έχει χάσει την μάχη της πρωτιάς από την Continental και είναι και 17% ακριβότερη
- Όμως η Continental αρνήθηκε!! να δώσει 16άρια λάστιχα για τεστ. Περίεργο.
-Η Falken που σκίζει στα τεστ, ισοβαθμεί με Goodyear στην 5η θέση και είναι ακόμα σημαντικά φτηνότερη
-Η made in China, Linglong, που πήγε καλά στα τεστ, είναι στα μισά λεφτά από την Michelin

«Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πιο αξιόπιστη μάρκα ελαστικών αυτοκινήτου;»

Αυτή την ερώτηση κάναμε στους αναγνώστες του AutoΤρίτη, μέσα από την κοινότητα του Facebook. Και μέσα σε 2 ημέρες, 1.234 φίλοι της σελίδας ανταποκρίθηκαν καταγράφοντας με σχόλιο τους την γνώμη τους για συγκεκριμένες μάρκες ελαστικών και κερδίζοντας Likes από άλλους αναγνώστες που επικροτούσαν την άποψη τους για την ίδια μάρκα.

Μέχρι να δούμε το υπόλοιπο άρθρο, και αν ψάχνεις εμπορίες ελαστικών & προσφορές τους, δες με 1 κλικ εδώ.

Οι 5 πιο ακριβές μάρκες, στις 5 πρώτες θέσεις

Στις 5 πρώτες θέσεις βρίσκουμε τις 5 πιο ακριβές μάρκες ελαστικών, σύμφωνα και με τις τρέχουσες τιμές λιανικής των ελαστικών τους για το μήνα Νοέμβριο. Οι συγκεκριμένες μάρκες, συγκέντρωσαν το 67% των συνολικών απαντήσεων.

Η Michelin έχει χάσει την μάχη της πρωτιάς από την Continental και είναι και 17% ακριβότερη

Ακριβότερη αλλά δεύτερη σε αξιοπιστία είναι η Michelin με βάση τις γνώμες των συμμετεχόντων και τις απαντήσεις που έδωσαν. Η γαλλική μάρκα έχει τα ακριβότερα θερινά ελαστικά, σε 16" (Pilot Sport 4) και 17" (Primacy 4+). Μάλιστα, είναι κατά 17% ακριβότερη από την Continental, η οποία συγκέντρωσε 315 σχόλια και likes από όσους την θεωρούν ως μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες.

Όμως η Continental αρνήθηκε!! να δώσει 16άρια λάστιχα για test. Περίεργο

Το ιδιαίτερο με την περίπτωση της Continental είναι ότι αρνήθηκε να δώσει τα 16άρια ελαστικά της για test, αντίθετα από όλες τις άλλες μάρκες. Το AutoΤρίτη Test Center δοκιμάζει τα ελαστικά όλων των μαρκών σε φρενάρισμα και κράτημα, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Ενώ στα 17άρια η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε ελαστικά για να δοκιμαστούν απέναντι στον ανταγωνισμό τους, όταν ήρθε η ώρα για το αντίστοιχο test στα 16 ιντσών αρνήθηκε!! να δώσει, κάτι που το θεωρούμε περίεργο.

Η Falken που σκίζει στα τεστ, ισοβαθμεί με Goodyear στην 5η θέση και είναι ακόμα σημαντικά φτηνότερη

Χαρακτηρίζεται ως value for money μάρκα, που συνδυάζει την χαμηλή τιμή με τις καλές επιδόσεις. Η Falken με το θερινό ελαστικό της Ziex ZE310 Ecorun είναι ευθέως ανταγωνιστική απέναντι σε γνωστά ονόματα της αγοράς, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην συγκριτική δοκιμή στα ελαστικά 17". Με βάση τις γνώμες των αναγνωστών ισοβάθμησε με την Goodyear.

Η Dunlop που είναι στις ακριβές, με το ζόρι μπήκε στην 10άδα του κοινού

Το Dunlop Sport Maxx RT2 είναι το 3ο ακριβότερο θερινό 17άρι ελαστικό (147 ευρώ το ένα), ενώ γενικά η μάρκα συγκαταλέγεται στις ακριβές της αγοράς. Με 37 θετικές απαντήσεις μπήκε με το ζόρι στην 10άδα του κοινού.

Η made in China, Linglong, που πήγε καλά στα τεστ, είναι στα μισά λεφτά από την Michelin

Τα Linglong είναι τα φθηνότερα ελαστικά σε 3 κατηγορίες (16άρια & 17άρια θερινά, 17άρια all season). Συγκριτικά με τα Michelin, είναι στα μισά λεφτά. Στις δοκιμές του AutoΤρίτη Test Center, το θερινό ελαστικό επιδόσεων Sport Master τα πήγε πολύ καλά απέναντι και στις πολύ ακριβότερες μάρκες.

Δείτε όλες τις μάρκες και τι ψήφους πήρε η κάθε μία

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN