Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά
Σε ποια ηλικία πρωτοδήγησες και τι αυτοκίνητο;

Σε ποια ηλικία πρωτοδήγησες και τι αυτοκίνητο;

7.462 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2024)

- Όλοι έχουμε μια ιστορία δική μας ή κάποιου κοντινού που πρωτοδήγησε σε μικρή ηλικία
- Συνήθως σε κάποια αλάνα με τον αγχωμένο πατέρα στο διπλανό κάθισμα να μας καθοδηγεί
- Όσοι μεγάλωσαν επαρχία έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες να οδήγησαν μικροί με κάποιο αγροτικό ή τρακτέρ!
- Προφανώς απαγορεύεται όμως κακά τα ψέματα είναι κάτι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή

Όλοι έχουμε μια ιστορία δική μας ή κάποιου κοντινού που πρωτοδήγησε σε μικρή ηλικία

Η πρώτη οδήγηση. Μια ανάμνηση πιθανότατα ανεξίτηλη στο μυαλό κάθε petrolhead, που με προθυμία θα μοιραστεί με τους γύρω του σε κάθε ευκαιρία. Κατά πάσα πιθανότητα ήσουν ανήλικος και με κάποιο «σαραβαλάκι» ή αγροτικό εργαλείο όταν έκανες τα πρώτα σου μέτρα πίσω από το τιμόνι. 12, 14, 15 χρονών, έπιασες για πρώτη φορά το τιμόνι του δεύτερου πιθανότατα αυτοκινήτου της οικογένειας και άρχισες να ταλαιπωρείς το συμπλέκτη, με το αμάξι να κάνει σαν καγκουρό, ενώ τα πόδια σου έφταναν οριακά τα πεντάλ.
 

Συνήθως σε κάποια αλάνα με τον αγχωμένο πατέρα στο διπλανό κάθισμα να μας καθοδηγεί

Η ανάμνηση της πρώτης οδήγησης συνδυάζεται και με τη σχέση με τον πατέρα ή τον παππού. Αυτός είναι συνήθως στο κάθισμα του συνοδηγού, δίνοντας λεπτομερείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο πρωτάρης. Μάλιστα οι οδηγίες μπορούν να συνοδεύονται από «φωνές» αγωνίας ή επιβράβευσης, που και αυτές με τη σειρά τους μένουν ανεξίτηλες.
 
Ο χώρος του «εγκλήματος» είναι συνήθως κάποια αλάνα, κάποιο μεγάλο πάρκινγκ χωρίς κυκλοφορία, ή κάποιος ερημικός δρόμος, χωρίς άλλα αυτοκίνητα ή πεζούς γύρω.
 

Όσοι μεγάλωσαν επαρχία έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες να οδήγησαν μικροί με κάποιο αγροτικό ή τρακτέρ!

Η επαρχία σε αυτή την περίπτωση έχει την τιμητική της. Περισσότερη ελευθερία και ίσως «χαλαρότητα», που τροφοδοτείται και από το ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι διαθέσιμοι χώροι για να οδηγήσει ένας πρωτάρης. Τα παραπάνω καθιστούν την εμπειρία αυτή κάτι σαν τελετή μύησης για κάθε αγόρι (ή και κορίτσι) που μεγαλώνει στην επαρχία.

Και ποιο είναι το «εργαλείο του εγκλήματος»; Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το όχημα να είναι το αγροτικό της οικογένειας ή ακόμα και κάποιο γεωργικό εργαλείο (πχ. τρακτέρ). Ωραίες στιγμές αν μη τι άλλο!
 

Προφανώς απαγορεύεται όμως κακά τα ψέματα είναι κάτι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στο ότι όλα τα παραπάνω είναι παράνομα. Ένας νέος οδηγός που δεν έχει δίπλωμα, οφείλει να οδηγεί αυτοκίνητο μόνο με την παρουσία ενός επαγγελματία εκπαιδευτή, εντός του ανάλογου εκπαιδευτικού οχήματος.
 
Όμως κακά τα ψέματα, όσοι το ζήσαμε, δεν το μετανιώνουμε στιγμή ενώ πιθανότατα να κάνουμε το ίδιο και με τα δικά μας παιδιά, γιατί γνωρίζουμε την αξία την ανάμνησης αυτής και δεν την αλλάζουμε με τίποτα.
 
Εσύ σε τι ηλικία οδήγησες για πρώτη φορά και πίσω από το τιμόνι ποιου αυτοκινήτου;

LEASING BEST SELLERS
Ford