Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» του Ι.Ο.ΑΣ. απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. που έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση με δικαστική απόφαση.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» του Ι.Ο.ΑΣ. απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. που έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση με δικαστική απόφαση.

Σεμινάριο για νέους από Ι.Ο.ΑΣ.

2.158 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2013)

Το πρώτο σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Πειραιά.

Το σεμινάριο έγινε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Δικαστήριο Ανηλίκων και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά. Ύστερα από τη μεγάλη απήχηση που γνώρισε στην Αθήνα η καινοτόμος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ., ο δήμος Πειραιά αγκάλιασε τη δράση φιλοξενώντας στo 2o Δημοτικό Σχολείο Πειραιά το περασμένο Σάββατο, 25 εκπαιδευόμενους νέους ηλικίας 16 - 26 ετών.
Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε να υλοποιείται από το Φεβρουάριο του 2012 με συχνότητα περίπου μία φορά το μήνα και απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. που έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση στο Ινστιτούτο με δικαστική απόφαση. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση θετικών προτύπων για ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου καθώς επίσης η ενημέρωσή τους για τις τραγικές επιπτώσεις των τροχαίων δυστυχημάτων και για τους τρόπους πρόληψης και μείωσής τους. 
Οι νέοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των συνεργατών του Ινστιτούτου σχετικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας, ασφαλούς μετακίνησης  και παραβατικότητας, αλλά και να αποκτήσουν τη βιωματική εμπειρία προσομοίωσης, πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος με τη χρήση του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του μονοήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ομιλίες ανθρώπων που έχουν υπάρξει οι ίδιοι θύματα τροχαίων συμβάντων και έχουν βιώσει τις τραγικές τους συνέπειες.
Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Πειραιά τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος συνεχάρη προσωπικά την πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για τη δράση του Ινστιτούτου αλλά και τους συμμετέχοντες νέους για την παρουσία της στο σεμινάριο ενώ τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δήμου για τη συνέχιση του προγράμματος στον Πειραιά.
Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η κ. Μυρσίνη Πυκνή, αναπλ. Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων των Δικαστηρίων Ανηλίκων Πειραιά, ενώ χαιρετισμό απήυθηνε ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, κ. Σπύρος Λάσκος, ο οποίος πραγματοποίησε σύντομο διάλογο με τους εκπαιδευόμενους σχετικά με θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης ως παρατηρητές γονείς και φίλοι ορισμένων εκπαιδευόμενων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center