Σκέψεις για νέα απόσυρση αυτοκινήτων

Σκέψεις για νέα απόσυρση αυτοκινήτων

3.350 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2021)

Δημοσίευμα κάνει λόγο πως η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης οχημάτων.

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας σε στόλο οχημάτων στην Ευρώπη κάτι που όπως όλα δείχνουν έχουν κάνει κυβερνητικά κλιμάκια να σκέφτονται το ενδεχόμενο απόσυρσης, προκειμένου τα γερασμένα οχήματα να αντικατασταθούν από νεότερης τεχνολογίας, λιγότερο ρυπογόνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Το γνωστοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», πρόσφατα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου για τον κλιματικό νόμο τόνισε ότι το πρόγραμμα απόσυρσης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά για να υλοποιηθεί θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλα αρμόδια υπουργεία.


Κανένα σχόλιο από το Υπ. Οικονομικών 

Ωστόσο στο ρεπορτάζ του το ελληνικό Μέσο σημειώνει πως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά, υπογράμμισαν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια σχετική εισήγηση αφήνοντας να εννοηθεί πως το θέμα ενδιαφέρει πρωτίστως τα κατεξοχήν αρμόδια υπουργεία.
 

Θα βοηθήσει στον εξηλεκτρισμό λένε οι αναλυτές 

Σε κάθε περίπτωση από τις απόψεις των αναλυτών που αναφέρονται στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος πως ενδεχόμενη απόσυρση θα εκτός από την ανανέωση του στόλου θα συμβάλει και στον ταχύτερο εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων, καθώς από το 2030 και μετά στην Ελλάδα θα απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Αν θα υπάρξει ή όχι νέα απόσυρση μένει να φανεί!

Έρχεται η όχι νέα απόσυρση;
-Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το ενδεχόμενο νέας απόσυρσης σύμφωνα με τον Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
-Απαιτείται ωστόσο συνεργασία και από άλλα αρμόδια Υπουργεία.
-Παραμένει γερασμένος ο στόλος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
Θα ήθελες να υπάρξει νέα απόσυρση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green