Στα σκαριά δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2020)

Περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η κατασκευή των δύο νέων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που έχει στα πλάνα της η κυβέρνηση. Δείτε πού θέλει να τους φτιάξει.


Την κατασκευή δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης κατά την έναρξη ποδηλατοδρομίας στον υπό διαμόρφωση «Μεγάλο Περίπατο», που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως θα δοθούν κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση αποφάσισε «την ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής, από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλατόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό».

Ο υπουργός τόνισε σε δηλώσεις του: «Το ποδήλατο είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακινήσεων και γι αυτό η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια. Προχωράει μπροστά με έργα. Tην Παρασκευή ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την πολιτική μας για την ηλεκτροκίνηση». Όπως είπε, «στην πολιτική αυτή περιλαμβάνεται ένα οικολογικό bonus για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Θέλουμε να κάνουμε επί της ουσίας ένα άνοιγμα στο ποδήλατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε: «Tο ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης και όχι μόνο μέσο αναψυχής. H ΚΕΔΕ παίρνει πρωτοβουλίες να δώσουμε το χώρο που θέλουμε για τον πεζό και για το ποδήλατο και χάρη στις πρωτοβουλίες και του ΥΠΕΝ, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες για όλους μας, για να ξαναδούμε τις πόλεις όπως τις θέλουμε όπως τις ονειρευόμαστε, πόλεις ανθρώπινες, πόλεις για να ζεις».
 
πηγή: news247.gr

Toyota
test center