" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεκινήσει η διάθεση στη χώρα μας της νέας γενιάς του δημοφιλούς Corsa, το οποίο ακόμα και τώρα, λίγο πριν την αντικατάστασή του, παραμένει best seller (No2).

H μεγάλη εμπρόσθια μάσκα προέρχεται απευθείας από αυτή του ADAM, όμως εδώ πλαισιώνεται με μεγαλύτερων διαστάσεων και ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα, τα οποία φέρουν φώτα ημέρας LED.

Oι μικρές σε μέγεθος διαστάσεις των κρυστάλλων των παραθύρων, αναμένεται να τονίσουν και πάλι των κουπέ χαρακτήρα τουλάχιστον των 3θυρων εκδόσεων του Corsa.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη γκάμα του επόμενου Opel Corsa θα είναι ο νέος 1,0 turbo 3κύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού, σε εκδόσεις με 95 και 110 ίππους.

Από το εικονιζόμενο Opel ADAM θα προκύψει το εμπρόσθιο τμήμα του Corsa, δημιουργώντας και τους απαραίτητους οικογενειακούς δεσμούς στη μικρή και μίνι κατηγορία.

Στα τέλη του έτους το νέο Opel Corsa

Διαβάστηκε από 11346 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/6/2014

Με νεανική εμφάνιση μέσα-έξω και καινούργιους turbo κινητήρες θα κάνει ντεμπούτο τον Οκτώβριο το νέο Opel Corsa, με την εμπορική του «σταδιοδρομία» να αναμένεται να εκκινήσει προς τα τέλη του έτους.

 
Η εξέλιξη του νέας γενιάς Corsa βρίσκεται στα τελευταία στάδιά της, με τις φωτογραφίες του να κυκλοφορεί με βαρύ καμουφλάζ να κάνουν το γύρο του (διαδικτυακού) κόσμου. Μόνο που εμείς διαθέτουμε μία αποκλειστική, ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του, με τον «κατάσκοπό» μας να μας παρέχει την τελευταία, επικαιροποιημένη εκδοχή του. Όλα αυτά λίγο πριν το δούμε σε μορφή παραγωγής τον Ιούλιο ή το «αγγίξουμε» στο επίσημο ντεμπούτο του, τον Οκτώβριο στην Έκθεση Παρισιού. Το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται να εκκινήσει μετά στις ευρωπαϊκές αγορές, με το νέο Corsa να φτάνει στη χώρα μας μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, το επόμενο Opel Corsa θα αντλήσει στοιχεία της σχεδίασής του από αυτή του Opel ADAM, τονίζοντας περαιτέρω τον νεανικό του χαρακτήρα. Ξεχωρίζουμε τη μεγάλη εμπρόσθια μάσκα που προέρχεται απευθείας από αυτή του ADAM, όμως εδώ πλαισιώνεται με μεγαλύτερων διαστάσεων και ελαφρώς διαφορετικά σε σχεδίαση φωτιστικά σώματα, τα οποία φέρουν φώτα ημέρας LED. Μοντέρνα είναι η γενικότερη εικόνα του προφυλακτήρα, που ενσωματώνει στις άκρες του «αιχμηρές» θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Στο πλάι του αμαξώματος, διακρίνουμε το νεύρο σε σχήμα boomerang που πέφτει πάνω στη χειρολαβή της πόρτας, ενώ οι μικρές σε μέγεθος διαστάσεις των κρυστάλλων των παραθύρων, αναμένεται να τονίσουν και πάλι των κουπέ χαρακτήρα τουλάχιστον των 3θυρων εκδόσεων του Corsa.

Νέες προσθήκες στην παλέτα των κινητήρων του Opel Corsa 5ης γενιάς θα είναι δύο turbo σύνολα βενζίνης άμεσου ξεκασμού. Το πρώτο θα είναι ένα 3κύλινδρο μοτέρ 1,0 λτ., το οποίο -σύμφωνα με την Opel- έχει πολύ χαμηλό θόρυβο και μειωμένους κραδασμούς, ενώ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, μια με 90 και μία με 115 ίππους. Αμφότερες αποδίδουν 166 Nm ροπής, ενώ συνδυάζονται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Προορισμός τους είναι να συνδυάσουν την οικονομία κίνησης με την πολύ καλή απόδοση, έχοντας μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. Η μεγαλύτερη νέα προσθήκη είναι το 1.400άρι turbo μοτέρ απόδοσης 120 και 140 ίππων, όπως τουλάχιστον ισχύει στα άλλα μοντέλα της Opel. Το παρόν αναμένεται να δώσουν κανονικά οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις βενζίνης στα 1,2 και 1,4 λτ., ενώ το ίδιο θα γίνει και με την έκδοση πετρελαίου 1,3 CDTi. Αγνωστο παραμένει ακόμα, αν το νέο 1.600άρι σύνολο πετρελαίου θα ενταχθεί και αυτό στη γκάμα του νέου Corsa.