• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

VW Polo 1,4

Το εσωτερικό του Polo διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, όμως η εικόνα του είναι συντηρητική.

Η ανάρτηση του VW Polo απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου. Στον αυτοκινητόδρομο είναι σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, ενώ υπό πίεση οι κλίσεις του αμαξώματος είναι εμφανείς.

Σταθερή αξία

Διαβάστηκε από 3786 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/6/2013

Με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και προσεγμένη ασφάλεια, παρά την ηλικία του, το VW Polo αναδεικνύεται σε μία από τις πιο σταθερές αξίες στην αγορά μικρού μεταχειρισμένου.

 
Ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, ποιότητα
- Επιδόσεις, απόδοση κινητήρα στις χαμηλές στροφές

Κινητήρας
Κάτω από το καπό του μικρού γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ένα 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1,4 λίτρων το οποίο αποδίδει 93 δυναμομετρημένους ίππους και 134 Nm ροπής, νούμερα ικανά να κινήσουν το αμάξωμα των 1.089 κιλών σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που διαθέτει σωστή κλιμάκωση και πολύ καλή αίσθηση.
 
Οδική συμπεριφορά
Η ανάρτηση του Polo είναι ρυθμισμένη για να προσφέρει στους επιβάτες τη μέγιστη δυνατή άνεση και δεν προορίζεται για τον οδηγό που αναζητά σπορτίφ συγκινήσεις. Ο τρόπος που απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος είναι αρκετά καλός και μόνο έντονες ανωμαλίες θα περάσουν και θα γίνουν αισθητές στο θάλαμο των επιβατών. 
Κινούμενο σε δρόμο με στροφές, το αμάξωμα του Polo παρουσιάζει αισθητές κλίσεις, χωρίς όμως να επηρεάζεται η τροχιά του ή να φοβίζει τον οδηγό. Στην ευθεία, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι πολύ καλή, καθώς ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες το αμάξωμά του παραμένει σταθερό.
 
Εσωτερικό – Χώροι
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι υψηλής ποιότητας για τα δεδομένα της κατηγορίας, όμως η σχεδίαση είναι κάπως συντηρητική. Οι χώροι, στη 5θυρη έκδοση, είναι καλοί με αποτέλεσμα να μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 4 ενήλικοι επιβάτες. Ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών που έχει χωρητικότητα 270 λίτρων.

Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, κάτι που κυρίως οφείλεται στο όνομα της Volkswagen.

Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής – αξίας του Polo, λόγω του καλού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε το 2007 στη βασική έκδοση (New Age).

Τιμή αγοράς 2007: 12.490 ευρώ
Τιμή αγοράς 2013: 5.100 ευρώ
Τιμή πώλησης 2013: 5.800 ευρώ