Η Rimac Automobili από την Κροατία μας δίνει το πρώτο teaser του νέου της hypercar, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο τον προσεχή Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Στη Γενεύη το νέο hypercar της Rimac

2.216 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2017)

Οι Κροάτες της Rimac έγιναν παγκοσμίως γνωστοί μέσω του Concept_One, του ηλεκτρικού hypercar των 1.224 ίππων και του 1 εκ. δολαρίων. Το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης η φίρμα επιστρέφει με ισχυρότερο, ταχύτερο και ακριβότερο νέο μοντέλο…

Λίγες ημέρες πριν οι άνθρωποι της κροατικής Rimac Automobili, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσω του Concept_One, μας αποκάλυπταν πως το νέο τους μοντέλο δουλεύεται χρόνια και ότι θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο ακόμα και του χρόνου.
 
Σήμερα η εταιρεία από την Κροατία επανέρχονται δίνοντάς μας το πρώτο teaser του νέου hypercar, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο τον προσεχή Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.
 
Το μόνο που έχουμε είναι μια σκούρα εικόνα (που φωτίσαμε κάπως) στην οποία βλέπουμε τη σιλουέτα και τις αναλογίες του νέου ηλεκτρικού hypercar. Από όσα μπορούμε να κρίνουμε, μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια πιο «επιθετική» σχεδίαση σε σχέση με αυτή του Concept_One.
   
Το κωδικό του όνομα είναι «Concept_Two» και όχι μόνο θα είναι πιο ισχυρό και γρήγορο από το πρώτο μοντέλο του 1 εκ. δολαρίων, αλλά θα είναι εύλογα και ακριβότερο. Η Rimac έκανε τις σχετικές ανακοινώσει στα social media, τονίζοντας πως το μοντέλο της «θα αλλάξει το παιχνίδι».
 
Υπενθυμίζουμε πως το Rimac Concept_One κατασκευάστηκε σε 8 αντίτυπα και άλλα δύο Concept S μοντέλα αποκλειστικά για την πίστα. Οι 4 ηλεκτρικοί του κινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 1.224 ίππους και 2.548 Nm ροπής, επιτρέποντάς του να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ, αλλά και να έχει τελική ταχύτητα 354 χλμ.
 
Αντίθετα με την πρακτική που ακολούθησε στο Concept_One, η Rimac στοχεύει να φτιάξει περισσότερα αντίτυπα του επόμενού της μοντέλου. Επιδίωξη είναι να υπάρξουν συνολικά 100 «κομμάτια», τα 20 από τα οποία αναμένεται να πωληθούν την πρώτη χρονιά.

Hyundai
vw