Το αυτοκίνητο που βρέθηκε εκεί ήταν φυσικά πλήρως εξοπλισμένο.

Στη Σόφια το νέο Juke

3.555 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2019)

To crossover στη νέα του γενιά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σόφιας. Ακολουθεί το εμπορικό του λανσάρισμα.

Το νέας γενιάς Nissan Juke μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του διαδικτυακά στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο το μοδάτο crossover δεν βρέθηκε στην Φρανκφούρτη για την πρεμιέρα του μπροστά στα μάτια του κοινού.

Η Νissan πάντως αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο Juke στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σόφιας στην Βουλγαρία, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η εμπορική πορεία του μοντέλου στην Γηραιά Ήπειρο. Το αυτοκίνητο που βρέθηκε εκεί ήταν φυσικά πλήρως εξοπλισμένο έχοντας επένδυση Alcantara, σύστημα ήχου Bose και θερμαινόμενα καθίσματα στο εσωτερικό ενώ πατούσε σε 19άρες ζάντες αλουμινίου. Κάτω από το καπό ήταν ο νέος 1.00άρης 3κύλινδρος κινητήρας των 117 ίππων σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο της φίρμας.

Αισθητικά, το νέο Juke διατηρεί εν πολλοίς το ντιζάιν που τάραξε τα νερά στο παρελθόν με τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος και τις έντονες καμπύλες, έχοντας υιοθετήσει ωστόσο και τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η μοναδική του ταυτότητα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Juke έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ παράλληλα το βάρος του έχει μειωθεί κατά 23 κιλά. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις διαστάσεις, το μήκος ορίζεται στα 4.210 χλστ., το πλάτος στα 1.800 χλστ. και το ύψος στα 1.595 χλστ.. Σύμφωνα με το ιαπωνικό στρατόπεδο, το νέο μοντέλο διαθέτει μια πιο άκαμπτη πλατφόρμα που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα, απόδοση, δυνατότητες κατευθυντικότητας στις στροφές, καθώς και νέα επίπεδα εμπιστοσύνης και ελέγχου.

Στο τεχνολογικό κομμάτι, το Juke προσφέρεται για πρώτη φορά με την προηγμένη τεχνολογία ProPilot, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση. Επιπλέον, υπάρχει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, ένα σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του πλαϊνού καθρέπτη.
 

Toyota
Audi