Στην Αστυπάλαια επενδύει η Volkswagen (+live video)

13.565 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2020)

Αύριο θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, κ. Herbert Diess. Διαβάστε τι θέλει να κάνει η VW στην Αστυπάλαια.

Update 4/11, 10:22 π.μ.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο Dr. Herbert Diess, CEO του Volkswagen Group, παρουσιάζουν το πρόγραμμα σε live ψηφιακή τηλεδιάσκεψη και υπογράφουν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας.
 


Mνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν αύριο Τετάρτη 4/11 μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 το πρωί κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, κ. Herbert Diess.

Οι δύο πλευρές, ύστερα από αρκετούς μήνες επαφών, συμφώνησαν στο να εφαρμοστεί στην Αστυπάλαια το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα που θέλει να αναπτύξει η VW. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκίνητα οχήματα, την παροχή γενναίων κινήτρων για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων από ηλεκτροκίνητα οχήματα και την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού. Κατόπιν, θα «τρέξει» και πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

Aπό την ελληνική κυβέρνηση προκύπτει πως το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα ίσως οδηγήσει σε νέες επενδύσεις του γερμανικού κολοσσού στην χώρα, εφόσον οι δύο πλευρές διαπιστώσουν πως έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και θελήσουν να συνεργαστούν και σε άλλους τομείς.

«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να συνεισφέρουμε στον περιορισμό της αλλαγής του κλίματος και να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων μας με απόλυτη συνέπεια. Εμείς στη Volkswagen έχουμε την ευκαιρία και την ικανότητα να το κάνουμε. Γι' αυτό η Volkswagen αναλαμβάνει δράση», είναι το μήνυμα του κ. Herbert Diess, πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG.

Να υπενθυμίσουμε πως η Volkswagen αρχικά είχε προκρίνει την Θάσο ως το νησί στο οποίο ήθελε να εφαρμόσει το παραπάνω πιλοτικό πρόγραμμα, ωστόσο τελικά η Αστυπάλαια ήταν αυτή που έλαβε το χρίσμα.
 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL