2 φωτογραφίες »

Στο Dakar από το 2022 η Audi

2.111 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

H Audi ανακοίνωσε πως από το 2022 θα συμμετέχει στο ράλυ Dakar και ότι θα αποχωρήσει από την Formula E στο τέλος της επόμενης σεζόν.


Την είσοδό της στο ράλυ Dakar ετοιμάζει η Αudi και για αυτό δημοσιεύσε την πρώτη teaser εικόνα τoυ αυτοκινήτου που θα συμμετέχει στην σκληροτράχηλη διοργάνωση το 2022.

Η Audi περιγράφει το αυτοκίνητο σαν ένα καινοτόμο πρωτότυπο με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και μεγάλη μπαταρία που θα εφοδιάζεται ωστόσο και με έναν TFSI κινητήρα που θα λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει την μπαταρία όσο το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως range extender.

Aπό την φωτογραφία που ήρθε στο φως μπορούμε να πούμε πως το αγωνιστικό θα έχει πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, πολύ επικλινές μπροστινό παρμπρίζ, coupe οροφή και τεράστιους τροχούς ντυμένους με off-road ελαστικά.

Η Audi πιστεύει η συμμετοχή της στο Dakar είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της και ότι η τεχνογνωσία που θα αναπτύξει θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά αυτοκίνητα της φίρμας. Η είσοδος της Audi στο Dakar σημαίνει την ίδια στιγμή πως θα αποσυρθεί από την Formula E μετά την επόμενη χρονιά «μετά από 43 podium και 12 νίκες» χάρη στην ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler.

O Julius Seebach, διευθυντής της Audi Sport δήλωσε επίσης πως η μάρκα ετοιμάζεται για τις συμμετοχές της στους αγώνες Αντοχής όπως στους 24ωρους αγώνες της Daytona και του Le Mans.
 

Mercedes
moto