Στο «Τάγμα των Ιπποτών» ο Gordon Murray.

Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ο τρίτος στη βαθμίδα των ιπποτών.

Στο «Τάγμα των Ιπποτών» ο Gordon Murray

1.467 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2019)

Τη συνεισφορά που έχει ο Gordon Murray στην παγκόσμια, αλλά και τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναγνώρισε η Μεγάλη Βρετανία, αναγορεύοντάς τον ως μέλος του τάγματος των ιπποτών.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται για το σχεδιασμό των μονοθέσιων της McLaren στη Formula 1, αλλά και σχεδιαστής της οδικής McLaren F1 μεταξύ άλλων, βρέθηκε σήμερα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και δια χειρός του Δούκα του Κέιμπριτζ, πρίγκιπα Ουίλιαμ, πήρε τον τίτλο CBE (Διοικητής του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας.
 
Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ο τρίτος στη βαθμίδα των ιπποτών, απέχοντας μόλις δυο από τον υψηλότερο, που είναι αυτός του Σερ (Sir), για τους άντρες και Ντέιμ (dame) για τις γυναίκες.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Gordon Murray δήλωσε: «Η λήψη ενός CBE από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ζωής μου, όπως ακριβώς με το να κερδίζεις ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ή να δημιουργείς το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο».
 
Για την ιστορία να πούμε πως ο Gordon Murray εδώ και 50 χρόνια που βρίσκεται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Formula 1 όλων των εποχών και συνέβαλε τα μέγιστα για να κερδίσει η Brabham δύο πρωταθλήματα (1981 και 1983) και η McLaren τρία (1988, 1989 και 1990), προτού αρχίσει να επικεντρώνεται στα οδικά αυτοκίνητα.   
 
Με την ίδρυση της McLaren Cars, ο Murray σχεδίασε τη McLaren F1, ένα σπορ αυτοκίνητο τριών θέσεων, που έγινε το γρηγορότερο supercar στον κόσμο και κέρδισε το Le Mans 24 ώρες το 1995. Επίσης ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για να σχεδιαστεί η Mercedes-Benz SLR McLaren. Το 2005 ίδρυσε την Gordon Murrary Design μια εταιρεία σχεδίου και μηχανικής.

Toyota
moto