Στο εδώλιο 7 άτομα για την διαφυγή του Ghosn

1.789 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

H διαφυγή του πρώην αφεντικού της Renault-Nissan στον Λίβανο μέσω Τουρκίας μπορεί να ήταν επιτυχής για τον ίδιο αλλά τώρα, 7 άτομα αντιμετωπίζουν σημαντικές κατηγορίες για «παράνομη διακίνηση μεταναστών».


Nέο επεισόδειο στο σίριαλ της διαφυγής του πρώην αφεντικού της Renault-Nissan Carlos Ghosn από την Ιαπωνία έλαβε χώρα την Παρασκευή που πέρασε, καθώς Τούρκοι εισαγγελείς ετοίμασαν ένα κατηγορητήριο για επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πιλότων.

Ο δικηγόρος ενός από των κατηγορουμένωνείπε ότι οι τέσσερις πιλότοι και ένα στέλεχος της εταιρείας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη διακίνηση μεταναστών», ένα έγκλημα που έχει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών κατ` ανώτατο όριο. Δύο αεροσυνοδοί κατηγορούνται επίσης επειδή δεν ανέφεραν έγκλημα, το οποίο μπορεί να έχει ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους στις 2 Ιανουαρίου. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είχε σημειώσει εκείνη την εποχή ότι η τουρκική συνοριακή αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε για την άφιξη του Ghosn και ότι ούτε η είσοδος ούτε η έξοδος του καταγράφηκαν.

Παράλληλα, ο τούρκικη MNG Jet δήλωσε για την διαφύγη του πρώην αφεντικού της Renault-Nissan πως χρησιμοποιήθηκαν παράνομα δύο από τα αεροπλάνα της και πως ένας υπαλληλος παραποίησε τα αρχεία μίσθωσης για να αποκλείσει το όνομά του από τα έγγραφα. Η MNG Jet, η οποία είχε καταθέσει ποινική καταγγελία για παράνομη χρήση του αεροσκάφους της, δήλωσε την Παρασκευή ότι χαιρετίζει την απόφαση του εισαγγελέα και "θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τουρκικές και ιαπωνικές αρχές για τη δικαιοσύνη".

Ο Ghosn είπε ότι διέφυγε στον Λίβανο για να ξεφύγει από αυτό που αποκαλούσε «διεφθαρμένο» σύστημα δικαιοσύνης στην Ιαπωνία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με οικονομικά εγκλήματα, τα οποία ο ίδιος αρνείται.
 

SPRING SEAT
citroen